Taner Ünal'ın yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Taner Ünalın yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2009 17:57

Vatanseverler Birliği Derneği (eski adıyla Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği) Genel Başkanı Taner Ünal'ın, “Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği” suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Ünal ile avukatı Zülal Karatay katıldı.

Ünal, sorgu ve savunmasında, hakkındaki iddiaların hiçbir dayanağının olmadığını savunarak, suçlamaları reddetti.

Ergenekon davası sanıkları Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Kemal Kerinçsiz, Sevgi Erenerol'u tanımadığını ifade eden Ünal, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile ise bir miting dolayısıyla görüşme yaptıklarını anlattı.

Ünal, “Doğu Perinçek ile siyasi görüşlerimiz farklıdır. O sol görüşten gelir, ben ise Türk milliyetçisiyim. İP, Diyarbakır'da bayrak mitingi düzenliyordu. İP'in mitingleri sönük geçtiği ve Diyarbakır'da provokatif eylemlere sahne olan bir şehir olduğu için, Perinçek'i aradım ve mitinglerine destek verdik” diye konuştu.
Ergenekon sanıklarından, ölen Kuddusi Okkır'ın ziyaretine geldiğini ve kendisine “devletin yeniden yapılanması” başlıklı 2 sayfalık belge verdiğini anlatan Ünal, “belgeyi hemen yırtarak, çöpe attığını” söyledi.

Mahkeme Heyeti, kısa bir aranın ardından, Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan'ın da talebi doğrultusunda, dosyanın, Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneğinin eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Cinali hakkında açılan davayla birleştirilmesine karar verildiğini açıkladı.

İddianamede, “Ünal'ın, Ergenekon örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüt üyelerine bilerek ve isteyerek yardım ettiği” öne sürülerek, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!