Yine sivri dilini konuÅŸturdu

Güncelleme Tarihi:

Yine sivri dilini konuÅŸturdu
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 24, 2009 14:07

Müjde Ar, Medya Mahallesi'nde Ayşenur Arslan'ın konuğu oldu, gündeme ilişkin gelişmeleri değerlendirdi. Programda siyasetçilere sert eleştiriler yönelten Ar, 'Bu işler ancak kadınların siyasete müdahalesiyle düzelir' dedi.

Haberin Devamı

 MÜJDE AR FOTOĞRAFLARI

BAÅžBAKAN'IN 'BECERÄ°KSÄ°ZLER' YORUMU

Yine sivri dilini konuÅŸturdu
Siyasetçiler, kim olursa olsun bu makamlara talip olan kişi kimseye kızmamalı, kendine niye kızıldığını anlamaya çalışmalı. Bizde siyaset karşılıklı bir çatışma, hakaret, küfürle, bundan bir oy sağlama düşüncesiyle yapılıyor. İsrailli bir yazar var, o ülkenin Aziz Nesin'i gibidir, siyasetçilere birkaç yıl önce ölen bu yazarı okumalarını tavsiye ediyorum.

KILIÇDAROĞLU OYLARI ARTIRACAK
KılıçdaroÄŸlu'nun oyları artıracağını düşünüyorum ama genele baktığımızda çok büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Bunun nedenini de muhalefetin yeterince yapılmamasına baÄŸlıyorum. Çok güçlü projeler lazım örneÄŸin yardım alanlar için, yardım almasın ama ne yapsın?, buna bir cevap vermek lazım. Bence CHP bunları görmeye baÅŸladı ama yetmiyor. Daha geniÅŸ, tabana yayılan bir siyaset yapması lazım. AKP böyle baÅŸarılı oldu, gecekondu gecekondu gezdi. CHP'nin daha kanlı canlı, diÅŸe dokunur projeler üretmesi gerek.Â

Haberin Devamı

BAYKAL DEĞİŞTİ Mİ?

90 yaşına kadar partinin başında kalmak gibi bir niyeti var Baykal'ın. Kılıçdaroğlu'nun başarısı Baykal'ı rahatsız edecek mi, etmeyecek mi onu göreceğiz. İnsanoğlu çok zor değişiyor, 50 yaşından sonra da çok zordur. Siyasetçiler için söylemiyorum ama kendimden de biliyorum çok zordur değişmek.

SİYASETİN YARATTIĞI ÇEVRE KİRLİLİĞİ

Ben sokaktaki insanın sürekli nefes nefese, bağıran çağıran siyasetçiden çok sıkıldığını düşünüyorum.Batıdaki gelişmiş demokrasilere baktığımız zaman, ne sokakta bayraklar görüyoruz, ne çevre kirliliği, ne ağzından tükürük saçan siyasetçiler görüyoruz. Karşılıklı anlaşıp, bu demode anlayıştan vazgeçmemiz lazım. Ben artık televizyona bakamıyorum, sesini kısıyorum, alt yazıları okuyorum.

SÄ°YASETE GÄ°RECEK MÄ°?

Hiç öyle bir niyetim yoktu. Bu seçimlerde erkeklerin misket kavgası gibi, bu kavgayı bu sertliği gördükten sonra girmemiz şart dedim. Senin benim gibi kadınlar siyaset de olmalı, bu işler ancak böyle düzelir. Sana 20 yıldır diyorum ki Ayşenur, 2010'a kadar biraz para kazanalım, sende aklını başını topla, birlikte siyasete girelim. Hangisi hoşumuza giderse, fikrimize değer veren, demokrasiye güvenimizi sarsmayacak bir partiye gidelim, çalışalım. Kadın olarak var olmak üzere siyasete girelim.

Haberin Devamı

ŞÖHRET ERKEKLERİ ÇILDIRTIR

Ertem Eğilmez'in bir lafı var. Şöhret erkekleri çıldırtır, kadınlara bir şey yapmaz diye. Kadınlar  zaten şahane varlıklar, anneyiz hayata hayat katıyoruz.... Erkekler ise bir köşeden ya biz ne işe yararız diye bakarlar, bu kompleksle şöhret bunlara bulaştığı zaman çıldırırlar. Benim değil, Ertem Eğilmez'in lafı. Yüzde yüz katılıyorum, bu iktidar denen öcünün gücünü ancak kadınlar alır.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!