Ankara-Çankırı yolu Temmuz’da bitecek

Güncelleme Tarihi:

Ankara-Çankırı yolu Temmuz’da bitecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2009 00:00

Tekebeli viyadük bölgesinde incelemelerde bulunan Vali Önal, “Duble yol çalışması ayı sonuna kadar tamamlanacak ve yol ulaşıma açılacak” dedi.

ANKARA Valisi Kemal Önal, Ankara-Çankırı yolunun Temmuz ayında tamamlanacağını bildirdi. Vali Önal, Akyurt ilçesinde, Ankara-Çankırı yolunda inşaatı devam eden Tekebeli viyadük bölgesinde incelemelerde bulundu.

Bu sistemin başarısıdır

Yolu yapan firmanın yetkililerinden bilgi alan Kemal Önal, yolun Akyurt’a kadar olan bölümünün tamamlandığını, çalışmaların aksaması üzerine yeniden ihale ederek işi başka bir firmaya devrettiklerini belirtti. Vali Önal, şöyle konuştu: “Akyurt’tan Çankırı’ya kadar olan duble yol çalışması temmuz sonuna kadar tamamlanacak ve yol ulaşıma açılacak. Büyük bir siyasi cesaretle Köy Hizmetleri kapatıldı. Yetkileri genel idareden alınıp, özel idareye teslim edildi. Olması gereken de buydu. Aynı ekipmanla, aynı coğrafyada, aynı personelle 15 kilometrelik yol, 800 kilometreye çıkartıldı. Bu bizim başarımız değil, sistemin başarısıdır.”

Çankırı Valisi:Şantiye şefiyiz

ÇANKIRI Valisi Şemsettin Uzun ise Ankara-Çankırı yolundaki çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Uzun, “Çankırı kapalı bir kutu gibi. Bunu aşmamız lazım. Yolun yapılması bu açıdan önemli. İşin içindeyiz, şantiye şefiyiz” dedi. Firma yetkilileri de bugüne kadar 12 kilometrelik tek yol çalışması yapıldığını ve 30 kilometrelik kısımda daha çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

Engelliye sandalye

ETİMESGUT Belediyesi’nin engellilere yönelik düzenlediği programlar devam ediyor. Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğlence programına Etimesgut Belediyesi Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan, Etimesgut AKP İlçe teşkilatı ve 500’ün üzerinde engelli vatandaş aileleri ile katıldı. Yılmaz, göreve geldiklerinde “Engelleri evde bıraktık haydi parka” sloganı ile yola çıktıklarını bu çerçevede Yunus Emre Sevgi Parkı’nı engelli vatandaşlar için düzenlediklerini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!