Mahkemede bile dinlenme korkusu

Güncelleme Tarihi:

Mahkemede bile dinlenme korkusu
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2009 00:00

Sincan 1.Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz’ın odasına portatif sinyal kesici cihaz koydu.

Hakim Kaçmaz bunu şöyle açıkladı: "Heyet olarak toplanıp fikir teatisinde bulunuyor ya da karar veriyorsunuz. Daha kararı imzalamadan basında duyabiliyorsunuz. biz de önlemimizi böyle aldık:

YASA dışı telefon dinlemelerinin yol açtığı şüphe ve rahatsızlık yargıya da sıçradı. Büyük davalara bakan hakimler dinleme riskine çözümü, sinyal kesici olan jammer cihazı ile buldu. Kanal D ana haber bülteninde yer alan habere göre, Ankara’da Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz, mahkeme kararlarının dışarı sızmasına karşı, verilecek önemli kararlar arifesinde yasa dışı dinlemeye karşı, odasına sinyal kesici jammer cihazını yerleştirdi.

Bizim olmazsa olmazımız

Önemli davaların kararlarına imza atan Hakim Kaçmaz "Herkes biliyor ki herkes dinleniyor. Ama kim tarafından dinlendiğimiz konusunda şüphemiz var. Yani yasal dinleme değil tabiki" diyerek aldığı tedbirin açıklamasını yaptı.

Önemli bir davada önceden sızan bir kararı hatırlatan Ağır Ceza Hakimi şunları söyledi:

"Bu jammer artık bizim olmazsa olmazımız. Çünkü biz burada heyet olarak toplanıyoruz, yargılamayla ilgili fikir teatisinde bulunuyoruz. Ancak başbakanımızın bile söylediği, kimin nerede nasıl dinlendiği konusunda karmaşık bir durum var. Burada bir karar veriyorsunuz daha siz kararı imzalamadan önce basında duyabiliyorsunuz. Biz de kendi önlemimizi böyle aldık. Çünkü burada bir iki gün önce oturuyoruz hakimlerimizle yargılamayla ilgili konularda fikir alış verişi yapıyoruz. Tartışıyoruz bunun dışarıya sızmamasını istediğimiz için böyle bir önlem aldık. Ben bunu sadece burada kullanıyorum evde ya da dışarıda kullanmıyorum."

Hakim Kaçmaz Kanal D muhabirinin "Şüpheleriniz var dinlendiğinize dair" sorusuna "Kesinlikle, mesela bakın ergenekon davasına bakan hakimimiz bile öyle demedi mi?" diye cevapladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!