Söz konusu kişi önyargılı

Güncelleme Tarihi:

Söz konusu kişi önyargılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2009 00:49

Eski TBMM Başkanı ve AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç’ın, Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan generaller hakkındaki, "İyi ki onların zamanında savaşa girmemişiz" sözlerine TSK’dan sert yanıt geldi.

Üzerinde durmak gereksiz

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün Genelkurmay’da düzenlenen basını bilgilendirme toplantısında, Arınç’ın sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"Söz konusu kişinin, TSK ve TSK personeline ilişkin görüşleri çok iyi bilinmektedir. Aslında bu tip kişilerin ön yargılı, saptırıcı düşünce ve ifadeleri üzerinde fazla durulmasına da gerek yok.

Hukuku da ’anlamıyor’

Çünkü bu tip konuşmalar hiçbir zaman doğruları değiştirmez. Ancak bu konuşmalarda önemli bir husus var. Hukuk Fakültesi mezunu bir kişinin, yargı kararı olmadan hiçbir kimseyi suçlamaya, dolaylı olarak da bir kurumu hedef almaya, hakkı ve yetkisi olmadığını hálá anlayamamış olmasıdır."

Bu arada, Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Gürak, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kürt sorunuyla ilgili "İyi gelişmeler olacak" sözünün hatırlatılarak, PKK’yla mücadele kapsamındaki "Etkin Pişmanlık Yasası yeterli mi?" sorusunu da yanıtladı.

Yeni yasa istemiyor

Gürak, şu yanıtı verdi:

"Geçen hafta size madde 221 hakkında bilgi verdik ve özellikle de kamuoyu tarafından bunun yeteri kadar bilinmediğini anlatmaya çalıştık. Bilinmesi halinde ne kadar etkili çalıştığının örneklerini sizlere verdik."

Irak’a operasyon yapıldı

PKK’lıların silah bırakma projesiyle ilgili olarak ABD ordusunca oluşturulacak bir lejyoner birlik ile Afganistan’a gönderilmeleriyle ilgili basında yer alan haberler karşısında Gürak, yorum yapmadı ve "Bu konuyu biz de araştırıyoruz" demekle yetindi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları ile Zap-Avaşin bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine önce gece hava harekátı yapıldığını bildiren Gürak, sivil halka zarar gelmemesi için azami dikkatin gösterildiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!