Topbaş'tan kitap afişi yorumu

Güncelleme Tarihi:

Topbaştan kitap afişi yorumu
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2009 16:55

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, billboardlarda CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren kitap tanıtımlarıyla ilgili olarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle küçük işlerle uğraşmayız” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE TARTIŞMA YARATAN SKANDAL AFİŞLER

Türkiye İhracatçılar Meclisinde (TİM) ihracatçılarla bir araya gelen Topbaş, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Topbaş, “İstanbul'un bazı noktalarındaki billboard'lara Kemal Kılıçdaroğlu'nu karalayan iddiaların yer aldığı kitap afişlerinin yanına Kılıçdaroğlu'nun afişleri asılmış. Bundan Büyükşehir Belediyesinin haberi olduğu iddia ediliyor. Buna ne diyorsunuz?” sorusu üzerine, “Böyle bir şey olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak, böyle küçük işlerle uğraşmayız, böyle küçük ifadeler ortaya koymayız. Maalesef buradan bile kendilerine bir artı getirmek isteyebilirler. Tabii ki hoş bir şey değil” şeklinde konuştu.

Billboard'ların kiralandığını ve işletmecisi bulunduğunu ifade eden Topbaş, “Bizim de dikkatimizi çekti. Biz de müdahale ettirdik, söyledik. Gereken ikaz yapıldı. Ama tamamen bizim dışımızdadır. Uygulamayı yapan Büyükşehir Belediyesi değildir. Doğru olmadığını ben de kabul ediyorum. Hoş şeyler değil” dedi.
Sıcak, samimi ve kaliteli bir siyaset arzu ettiğini dile getiren Topbaş, “Şurada kalan kaç gün? Bir kişi başkan olacak” değerlendirmesinde bulundu. Yeni başkana İstanbullunun karar vereceğini belirten Topbaş, şunları kaydetti:

“Bu süreci çok demokratik götürmeyi arzu ediyorum. İnanıyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu da buna taraf olacaktır. Gerginliğe mahal vermeyen, rencide edici kelimeleri ve cümleleri bir tarafa bırakarak ve seçim sonucunda da başarılı olacak veya İstanbullular'ın yetki vereceği insanı tebrik edeceğimiz bir boyuta gelmesini arzu ediyorum. Böyle olmalı ki burada İstanbul ve Türkiye kazanıyor. Nezaket olmalı. Geçmişi konuşmadan güzellikleri yaşatmalıyız.”

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: "BUNU YAPAN AKP'DİR"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Harem Minibüsçüler Derneği'ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu daha sonra Ataşehir'de seçmenlerle buluştu.

Bilboardlarda, kendi seçim reklamlarının yanına, "Dosyacı Kemal'in Dosyası" isimli kitabın tanıtım afişlerinin asılmasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, bunu demokrasi anlayışı ile bağdaştıramadığını söyledi.

Bu bilboardların parasının nereden geldiğini soran Kılıçdaroğlu, "Bunu kim finanse ediyor? Büyük bir ihtimalle Adalet ve Kalkınma Partisi. Onlar da utanıp kendi isimlerini açmıyorlar. Benim üzüldüğüm nokta şu. Nasıl olur da bir siyasal parti, bir dolandırıcının peşine takılıp, benim bilboardlarımın yanına kendi bilboardlarını koyar. İnsanın utanası geliyor" diye konuştu.

Bunu demokrasi anlayışı ile bağdaştıramadığını belirten Kılıçdaroğlu, "ikinci önemli nokta, eğer bu adam delikanlıysa çıkar açıkça söyler. Takma isim kullandırıcılığına başka bir dolandırıcılık daha ekliyor. Zaten dolandırıcılardan da bu ülkede adam olmaz. Çok ciddiye alınacak bir şey değil" dedi.

Haberin Devamı

İBB'DEN AFİŞ AÇIKLAMASI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tartışma yaratan afişlerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde.

"10 Mart 2009 tarihli bugünkü gazetelerde, Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçim afişinin ve yine kendisi ile ilgili yazılmış bir kitabın İstanbul’daki bill-boardlarda yeralış biçimiyle ilgili haberler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği doğmuştur;

İstanbul genelindeki tüm bill-boardlar içinde, Sayın Kılıçdaroğlu’nun 1000 adet seçim afişi ve kendisi ile ilgili yazılı bir kitabın 60 adet tanıtım afişi, hiçbir kasıt olmaksızın 3 bill-board noktasında yan yana gelmiştir.

Kamuoyunda oluşabilecek yanlış algılamalara karşı, bill-boardları işleten firma, çakışmanın olduğu 3 noktada duruma müdahale ederek, bugün akşam saatleri  itibariyle afişlerin yerini değiştirmiş olacaktır.

Haberin Devamı


Kamuoyunun bilgilerine saygı ile duyurulur."


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!