Hurriyetemlak.com açık ara birinci

Güncelleme Tarihi:

Hurriyetemlak.com açık ara birinci
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2009 13:28

Ipsos KMG’nin araştırmasına göre gazetede emlak ilanı dendiğinde Hürriyet, internette emlak ilanı dendiğinde Hurriyetemlak.com açık ara birinci!

Haberin Devamı

Ipsos KMG’nin Hurriyetemlak.com ve Hurriyetoto.com için 18 Ağustos-18 Eylül 2008 tarihleri arasında ilan kullanıcıları, ilan veren tüketiciler ve aracılar (emlak danışmanları/oto galeri) arasında gerçekleştirdiği araştırmanın sonuçlarına göre gazetede emlak ilanı dendiğinde “Hürriyet”, internette emlak ilan dendiğinde “Hurriyetemlak.com” akla ilk gelen markalar. Emlak ve oto ilanlarında gazete, dergi ve internet mecralarının bilinirlik, kullanım ve memnuniyet oranlarının araştırıldığı çalışma ağırlıklı olarak internet mecrası hedeflenerek Ipsos KMG tarafından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Muğla, Bursa, Adana, Aydın, Kocaeli ve Denizli’de toplam bin 713 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapıldı.

İlan ararken önce fiyatına bakıyoruz

İlan verirken ve ilan ararken en güçlü ilan mecraları internet ve gazete İlan verirken ya da ilan ararken internet deneyimi yaşayan kitle için ilan siteleri en başarılı mecra iken, gazeteyi tercih edenler için en başarılı mecra gazete.
İlan arama kriterlerinin en başında fiyat geliyor.

Hurriyetemlak.com ve Hürriyet gazetesi hem emlakçıların, hem bireylerin gözdesi Ipsos KMG’nin yaptığı araştırmaya göre Hürriyetemlak.com bilinirlik ve kullanım oranı olarak ilk sırayı alırken, memnuniyet oranlarında pazar ortalamasının üstünde yer alıyor. Hurriyetemlak.com, emlak danışmanları arasında yüzde 96, kişisel ilan verenler arasındaki yüzde 78 ve bireysel emlak arayanlar arasında ise yüzde 91 oranlarında en bilinen emlak ilan sitesi olarak dikkat çekiyor. Hürriyet gazetesi ise, ilan verilen gazeteler arasında en çok bilinen ve en çok tercih edilen gazete olarak liderliği kimseye kaptırmıyor.

Haberin Devamı

Zengin içerik sunuyor

İnternet seri ilan siteleri değerlendirildiğine; Hurriyetemlak.com’un zengin içerik sağlama, güçlü bir altyapıya sahip olma, kolay ilan arama seçenekleri sunma, güncel ilanlara erişim imkanı sağlama gibi pek çok kriterde diğer internet sitelerinin önüne geçtiği ve pazarda en güçlü konuma sahip olduğu görülüyor.

Ipsos KMG’nin emlak danışmanları nezdinde yaptığı çalışmada da bir internet seri ilan sitesine üye olan emlak danışmanlarının yarısından fazlasının (yüzde 54) Hürriyetemlak.com’a üye olduğu görülüyor ve Hürriyetemlak.com emlak danışmanları nezdinde de pazar liderliğini sürdürüyor. Kolay ilan verme ve işlem yapma olanağı, kullanıcı dostu tasarım, yaptığı promosyonlar, etkin müşteri hizmetleri gibi kriterler de Hürriyetemlak.com’un diğer sitelere göre emlak danışmanları nezdinde memnuniyet yarattığı alanlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!