Ulaşım 1 TL olacak

Güncelleme Tarihi:

Ulaşım 1 TL olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2009 14:37

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili adayı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter adayı Prof. Alper Ünlü "34'te 34 proje" adlı seçim projelerini tanıttı.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın seçim hazırlıklarına ilişkin "5 yılda rekorlara imza attık" başlıklı kitapçığını eleştiren Gürsel Tekin, "Nerede hangi alanda istiyorsanız İstanbul'da yapmış olduğunuz yolsuzlukları gözünüzün içine sokmazsam ben bu siyaseti bırakacağım. Var mısınız buna?" dedi.

 

CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise porjelerini şöyle sıraladı:

 

- İlk 3 ay içinde belediyeyi şeffaf hale getireceğiz. İstanbul'a bir yönetici hesap vermiyorsa, bilin ki, orada karanlık noktalar var. Biz o karanlık noktaları aydınlatmak için göreve talibiz.

 

Haberin Devamı

- İstanbul'un en ciddi sorunlarından birisi kent yoksulluğudur. Kent yoksulluğunu tarihe gömmek bizim boynumuzun borcudur. Kent yoksulluğu bitecek önümüzdeki dönemde.

 

- İstanbul'da çok sayıda ölü alan var, Haliç'e indiğinizde görüyorsunuz. Bunları kültür ve sanata kazandıracağız. Sadece orası değil, Selimiye Kışlası'nın siluetini bozmadan Haydarpaşa Limanı'nı kentin dışına çıkararak, bir uluslararası kongre merkezi yapacağız.

 

- Beykoz önümüdeki 5 yıl içinde cam ve el sanatlarının sadece İstanbul'daki değil, Türkiye'deki merkezi olacak

 

- Kömür, yiyecek dağıtmak doğru bir olay değil. Bu aileler İstanbul'da doğalgaz tüketiyorlar. Çevre kirliliği yaratmak bizim görevimiz mi? Bu ailelerin tüketecekleri belli miktardaki doğalgaz Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. Kömür tüketimine son.

 

- İlk 3 yıl içinde İstanbul'da yurt sorunu kesinlikle kalmayacak. Üniversitelerle işbirliği yapacağız

 

- Engellilerin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Onları üretim zincirinin içinde üreten, gelir elde eden geçimini sağlayan bir yapı içinde ekonomiye kazandıracağız.

 

Haberin Devamı

- İstanbul'da kesinlikle ilk 2 yıl içinde sokakta çocuk kalmayacak. Bütün çocukları kucaklayacağız, bağrımıza basacağız, onları yetiştirip eğiteceğiz.

 

- Kişibaşına gelire baktığınız zaman, İstanbul'da ulaşım pahalı. İstanbul'da ulaşım 1 lira olacak nereye giderseniz gidin.

 

PROJELERİN "İNTİHAL" OLDUĞU İDDİASI


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim projelerini anlattığı toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Denizle ilgili projesi sorulan Kılıçdaroğlu, denizden şuanda yüzde 5 oranında yararlanıldığını ve bunu yüzde 10'a çıkarmayı hedeflediklerini anlattı.

Kanal 7 muhabiri, projelerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yaptıklarından "intihal" yani aşırıldığını iddia etmesi üzerine CHP'lilerin tepkisiyle karşılaştı. Bunun üzerine Gürsel Tekin tepkilere müdahale etti.

Haberin Devamı

Daha sonra ise, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Adayı Prof. Alper Ünlü, projelerin tamamlanmamış projeler olduğunu kaydederek, "Nasıl Nurettin Sözen dönemlerinde metro başlayıp da bu dönemlerde sadece 8.5 kilometrelik bir metro yapıldıysa, biz de başlanmış projelere devam edeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu da, "Yapılan her iyi şeye teşekkür ederiz. Ama biz 5 yılda 80 kilometre metro yapacağız diye ortaya çıkınca, birileri efendim bizim de projelerimiz vardı, biz zaten bunu düşünüyorduk, düşünüyorsan 15 yıldır yönetiyorsun niye yapmadın?" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki bir söyleşide Vakit Gazetesi muhabirinin sorusuna partililerin tepki gösterdiği olayın hatırlatılması ve muhabirden özür dileyip dilemeyeceğinin sorulması üzerine ise Kılıçdaroğlu, "Ben o gazeteci arkadaşa hiç birşey söylemedim ki, özür dileyeyim. Tam tersine evimde çay içmeye davet ettim" dedi.

Haberin Devamı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!