Değişim zamanı

Güncelleme Tarihi:

Değişim zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2009 00:00

CNN TÜRK, Mehmet Ali Birand'ın öncülüğünde artık daha dinamik, daha atak bambaşka bir haber kanalı olarak karşınıza çıkacak.

Haberin Devamı

Kanalda yeni dönemde iki sürpriz isim var; Reha Muhtar ve Metin Uca... Muhtar, bu akşamdan itibaren hafta içi her gün saat 23.00'te "Çok Farklı" programıyla ekranda olacak. Sivri dili ve gülümseten anlatımıyla Uca da bu akşamdan itibaren hafta içi her gün saat 19.00'da "Maydanoz" adlı şov programıyla gündelik hayattan ilginç ayrıntıları öne çıkaracak.

CNN Türk bugünden itibaren yeni yüzüyle yayında... Daha dinamik ve daha atak bir haber kanalı olarak karşınıza çıkacak olan CNN Türk’ün sürpriz isimleri ise Reha Muhtar ile Metin Uca. Bu değişim rüzgarınının detaylarını Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ali Birand,  Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan, Haber Müdürü Rıdvan Akar ve Programlar Müdürü Aslı Öymen anlattı.

Öncelikle şunu öğrenmek istiyorum: Bu değişimin en önemli maddesi nedir?

- Mehmet Ali Birand: Türkiye’de bir ilke imza atıldı, bir kanalın ana haberi ile bir haber kanalı birleştirildi. ıkisi birbirini besleyecek şekilde yapılandırıldı. şimdi 200 kişilik dev bir haber merkezimiz var. ılk etapta her şeyi değiştirmeyi düşünmedik ama...

İlk adım ne olacak peki?

M.A.B: Bugünden itibaren “Haber haber haber”e geçiyoruz. Bugün artık CNN Türk yok; CNN Türk ve Kanal D var. ıkisi birlikte yürüyor. Tek muhabir, tek kameraman ve tek canlı yayın aracı habere gidiyor artık. Bu da ivme kazandırıyor.

- Aslı Öymen: Yepyeni bir kanal kuruyoruz. Bunun için bize 1,5 aylık bir vakit tanındı. Dekorundan grafiğine, tanıtımından içeriğine kadar baştan aşağı yenileniyoruz. Logoyu da üç boyutlu yaptık. Yani “erişilebilir” ve “dokunulabilir” bir CNN TÜRK oldu.

- Yavuz Oğhan: Bizde de haber bölümünde bir yenilik söz konusu. Haber için sürelerimiz arttı. Orada insanlara daha fazla şey anlatabiliriz diye düşündük. Bunları anlatırken hem görsel hem de içerik olarak destek alacağız. Yine haberler için referans olmaya devam edeceğiz. Biraz daha “hareketli” ve “cesur” gün içi haberleri olacak.

Haberin Devamı

CNN Türk’ün sokakta olma iddiası da var...

- Rıdvan Akar: Amacımız gerçekten sokağı yansıtabilmek ve sokağın dilini CNN TÜRK’e uyarlayabilmek. Haberin akışı içerisinde izleyicilerin nefes alabilecekleri, onların ilgi ve uzmanlık alanlarını ekrana taşıyabileceğimiz bölümler açtık. Bununla birlikte cnnturk.com’u haber içerisinde daha aktif bir biçimde kullanmak istiyoruz. Gündelik hayatımıza uyarlayabileceğimiz gelişmelerden söz eden yeni bir bölüm daha açıyoruz. Yine buna paralel olarak cuma günleri işten dağılan beyaz yakalılara yeni seçenekler sağlayabilecekleri “şehir Fısıltıları” diye bir lifestyle programı yapacağız. Tarihteki önemli olaylara karşı insanların unutkanlığını göz önüne alarak hazırladığımız “Geçmişin ızinde”nin günde üç kez yayını olacak. Yakın tarih için de “Nasıl Unuttuk” diye bir bölüm açıyoruz. Toplum tarafından unutulan olayları o günkü tanıkları ve görüntüleriyle ekrana getireceğiz.
Y.O: Bunun dışında her sabah 11.15’te Ayşenur Arslan’ın sunduğu “Medya Mahallesi” ekranlara gelecek. Burada basındaki olayları değerlendireceğiz. Cuma günleri Ankara ile ıstanbul’u bir araya getireceğimiz “Yedi/24” isimli bir program yapıyoruz. Onu, CNN Türk ve Kanal D’nin Ankara temsilcisi Erhan Karadağ ile ben hazırlayıp sunacağız.

CNN Türk’te yeni yüzler olacak mı?

- M.A.B: Spikerleri mümkün olduğu kadar şu aşamada korumaya çalıştım. Hepsini değiştirmek, kanal alışkanlığı olanları şaşırtması açısından iyi olmuyor. Bir de zaten Kanal D yüzleri, CNN Türk için yeni... Haberlerde Kanal D muhabirlerini de kullanmaya başladık. şimdiye kadarki görüntünün dışında, program ağırlığının azalıp haber ağırlığının arttığı bir CNN Türk’ten bahsediyoruz.

Ekonomi ve spor haberleri konusunda nasıl bir dağılım söz konusu olacak?

- Y.O: Bütün bu bloklar içerisinde ekonomi ve sporu da unutmadık. Biz ekonomiyi haber olarak görüyoruz. Sadece teknik terimlerin olduğu bir ekonomi değil, insanların rahatlıkla anlayabileceği, biraz da yol gösterici olan bir ekonomi haberciliği anlayışını benimsiyoruz. Spor ise her yaştan insanın ilgi alanı... Spor haberlerini bültenlerden ayırmıyoruz.

Son dakika olaylarında nasıl bir yayın akışı olacak?
- Y.O: Son dakika olaylarında tüm akışı yıkıp, o olaya odaklanacağız.
- A.O: Bizim o refleksimiz çok önemli. Böyle durumlarda gerçekten iddialıyız. Kanalın bu geleneğini sürdürmek istiyoruz.

Seçim dönemine özel bir yayın olacak mı?
- R.A: Seçim dönemi için “Meydanın Dili” diye bir bölüm açtık. Seçim döneminden sonra ise ilgili programın adı “Sokak TV” olacak. O bölümde CNN TÜRK’ü sokakta ve halkın nabzını tutarken göreceksiniz.

Yakın gelecekte neler göreceğiz?
- M.A.B: şimdiye kadar CNN Türk’te hep ciddiyetle yayın yapıldı. Tabii ismine yakışır şekilde... Açık söyleyeyim, biraz kanalın kravatını gevşetmek, gömleğini biraz açıp hafif bıçkınlaştırmak istiyorum. Toplumun genelindeki o heyecanı, gençliği versin istiyorum. Ama “laubali, vulgar” demek istemiyorum. Sadece daha atak, daha sokaktan, biraz daha gerilla... Onun için Reha Muhtar’ı almak istedim, o artık bir markadır.
Metin Uca da aynı şekilde... Daha nice markalar var. Haberlerde Rıdvan Akar’ı kadromuza kattık, Yavuz Oğhan’ı Ankara’dan getirttik, şimdi haber koordinatörümüz Yiğit Bulut’un süresini uzattık, bu sene malum ekonomi çok konuşulacak. Ahmet Hakan da her gece ana habere yorum yapacak.

Haberin Devamı

Reha Muhtar ve Metin Uca da CNN TÜRK’te

/images/100/0x0/55eb05aff018fbb8f8a5e75e

Reha Muhtar, çok farklı, çok heyecanlı ve çok hızlı bir programla, bu aydan itibaren hafta içi her gün saat 23.00’te CNN Türk’te olacak. ızleyici, “Reha Muhtar’la Çok Farklı”yla çok daha fazlasını görüp gündemin önüne geçecek. Kanalın diğer sürprizi ise Metin Uca... Sivri dili, gülümseten anlatımıyla Uca da artık CNN Türk ekranlarında. “Metin Uca ile Maydanoz” Türkiye’nin en özgün, en renkli ekran şovu olarak bugün yayın hayatına başlıyor. Gündelik hayat içerisinden ilginç ayrıntılar, Türkiye ve güzel insanlarının bu topraklara özgü halleri, hafta içi her gün saat 19.00’da “Metin Uca ile Maydanoz”da olacak. Programda, “günün gafı, safı, lafı” haka dansıyla ödüllendirilecek, yanlış yapanın diline sanal biber sürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!