’Gökkuşağı’nın bedeli Gökçek’ten alınsın

HÜRRİYET Ankara Eki’nde okuduğum haber beni bir Ankaralı olarak çok sinirlendirdi. Melih Gökçek’in yeni hayali Ankara’ya Eyfel Kulesi gibi bir kule dikmekmiş... Daha önce "Ben hayal ettim, mimarlar çizdi" dediği Gökkuşağı Projesi, Bahçelievler Kavşağı’nda terk edilmiş beton yığını olarak duruyor ve de trafiği felç etmeye devam ediyor.

Ankara’dan Gölbaşı istikametinde giderken soldaki 10 adet villa tipi ne olduğu belirsiz bina böylece bomboş, terk edilmiş bir görüntüde... Burası restoran filan olacakmış... 5 dakika ileride göl kenarında Gölbaşı, Mogan gibi restoranlar varken, hangi insan gider de otobüslerin, kamyonların geçtiği ana yolun tam dibinde eksoz kokuları soluyarak oturur yemek yer.

Lütfen birileri bu şahsa kendisinin sanatçı, mimar, vizyon sahibi biri olmadığını söylesin ve de Ankaralı’nın paralarını saçma sapan hayalleri için harcamasın!.. "Böyle sanatın içine tüküreyim" diyen biri hayaller kurup bizim paralarımızı harcamaktan vazgeçsin.

Diğer partilerin belediye başkan adayları, eğer seçilirlerse Gökkuşağı Projesi’ni yıkacaklarını söylüyorlar. Lütfen mahkemeye gidilsin, veya ne yapılması gerekirse yapılsın, buraları yapma ve yıkma parasının Melih Gökçek’ten alınması gerekir.

Zehra İZGİ

Gökçek, ’Kürtler kardeşimdir’ diyor ama...

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Melih Gökçek, MHP ve ülkücülerden sonra DTP’lilerin de hedefi oldu.

MHP’liler, "kendisiyle görülecek hesabımız var" diyorlar.

DTP’liler de, Gökçek’e tepkili... Bakın bu konuda Gökçek ne diyor:

"Kürt düşmanlığı yapmak alçaklıktır vatan hainliğidir. PKK’lılar ve PKK yanlıları ile Kürt kardeşlerimizi bir araya koymak mümkün mü? Kürt kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir. Diyarbakır, Batman ve Şırnak’ta sel felaketinde en erken koşan biziz. Bingöl’deki depreme ilk giden yine biz olduk. Yıkılan okulu biz inşa ettik. Güneydoğu’da pek çok okulun tamiratını biz yaptık. Kürt kardeşlerimiz benim başımın tacıdır. DTP milletvekili bana tepki gösteriyor. Kürtlere sahip çıkmak onların tekelinde değil."

(Murat Karayalçın, CNN’de Ahmet Hakan’ın programında, kendisinin 2004’de Diyarbakır’da ’Demokratik Güçbirliği’ (SHP, DEHAP, ÖDP, EMEK ve SDP) mitinginde, o sırada açılan Apo’lu bir afişle kendisini karalamak amacıyla özdeşleştirmek isteyen Gökçek’e tepki gösterirken, "Gökçek, Apo’nun memleketi Urfa’nın Halfeti ilçesinden hemşehrisi olduğunu unutuyor galiba... Ama ben bunu siyasete hiç kullanmadım" dediğini de bu vesile ile hatırlatalım.)
Yazarın Tüm Yazıları