Konak’ta Karataş depremi

Güncelleme Tarihi:

Konak’ta Karataş depremi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 00:00

Konak 1. İlçe Seçim Kurulu, CHP Konak Belediye Başkan adayı Kemal Karataş’ın adaylığını iptal etti.

Haberin Devamı

CHP’de Konak Belediye Başkan adaylığı 2004 yerel seçimlerde olduğu gibi yine kaosa döndü. 2004’de önce Dilara Sürgü Ersözlü’yü aday gösteren CHP, daha sonra Ersözlü’nün adaylıktan çekilmesi üzerine son gün Muzaffer Tunçağ’ı aday göstermişti. Aynı seçimde önce CHP’den aday adayı olan ancak aday gösterilmeyince SHP’den aday olan Ahmet Sarışın da İlçe Seçim Kurulu kararı ile adaylıktan düşürüldü. Sarışın’ın eşi Müesser Sarışın son gün SHP adayı olmuştu.
CHP Konak’ta bu kez de Karataş depremi yaşandı. Karataş’ın Konak adaylığının açıklanmasından sonra eski İl Başkan vekili Zikri Dursun, eski Konak İlçe yöneticisi Cem Aksan, Konak İlçe Sekreteri Ümit Kaya ve eski İl Saymanı Bayram Kurt Konak 1. İlçe Seçim Kurulu’na Karataş’ın adaylığının düşmesi için itirazda bulundu. Dilekçelerde Karataş’ın 1 Aralık’ta il başkanlığından istifa etmediği, parti ilçe başkanlıklarına 2 Aralık’ta imzalı olarak, “İlçelerde istifa edenlerin listesinin bildirilmesi” ve “Seçim çalışmalarıyla ilgili bilgi” içerikli iki yazı gönderdiği, ayrıca İl Başkanlığı’nın bankadaki hesabından para ödenmesine ilişkin yazılara İl Saymanı ile birlikte imzalayarak, il başkanlığı görevini fiilen yürüttüğü bildirildi.
Karataş savunma verdi
Karataş ise Seçim Kurulu’na verdiği savunmasında 1 Aralık 2008’den önce istifa ettiğini bildirdi. Karar defterlerinde herhangi bir imzası olmadığını bildirdi. Karataş dilekçesinde, “Personelin mağdur edilmemesi için imzalamak zorunda kaldım. Bu durum il başkanlığımın devamını göstermez” görüşünü savundu.
Seçim Kurulu ise kararında, Karataş 27 Kasım 2008 tarihinde İl Başkanlığı’ndan istifa ettiğine ilişkin dilekçeyi ibraz etmesine karşın siyasi parti görevlilerinin mahalli seçimlerde aday olmaları halinde en geç 1 Aralık 2008 günü saat 17.00’e kadar partideki görevlerinden istifalarının gerektiğine dikkat çekti. Seçim Kurulu, Karataş’ın Konak Belediye Başkan adaylığının iptaline karar verdi.
CHP’nin seçim startına katıldığı, coşku ve sevinçle diğer adayların arasında CHP bayrağını sallamasından 4 saat sonra adaylıktan düşürülen Karataş, İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunacağını açıkladı. Karataş, “Hukuki süreç devam ediyor.” dedi. Karataş’ın adaylığına itiraz eden Zikri Dursun, “Haklı çıktım” dedi. Cem Aksan da, Karataş’ın seçim yasasını çiğnemesine gözlerini kapamadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kurul, en geç 28 Şubat 2009 gününe kadar yeni adayın bildirilmesini istedi. Karataş da iki gün içinde İl Seçim Kurulu’na itiraz da bulunabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!