"Fare Kapanı" operasyonunsa 50 kişi adliyede

Güncelleme Tarihi:

Fare Kapanı operasyonunsa 50 kişi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2009 11:19

İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı beldesinde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Alaçatı Belediye Başkanı, meclis üyeleri, belediye çalışanları ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 50 kişi adliyeye sevk edildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 63 kişinin sorguları tamamlandı. Gözaltında bulunanlardan 13'ü savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, başkan yardımcıları T.İ, M.İ, meclis üyeleri A.Ö, N.G, M.L, Z.K, Celal Bayar Üniversitesinde görevli Prof. Dr. C.K, bir bankanın Çeşme Şube Müdürü, Belediyespor kulübü başkanı, müteahhitler ile belediyenin fen işleri, imar, yazı işleri, halkla ilişkiler, emlak, gelirler müdürlüğü birimlerinde görevli bazı bürokratlar, memurlar ve işçilerin de aralarında bulunduğu 50 kişi İzmir Adliyesine sevk edildi.

Zanlıların “suç işlemek amacıyla çete kurmak”, “görevi kötüye kullanmak”, “ihaleye fesat karıştırmak”, “rüşvet”, “zimmet”, “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlamasıyla adliyeye gönderildikleri bildirildi.

Jandarma kordonunda zanlıların adliyeye getirilişleri sırasında, bazı yakınları “üzülmeyin, dik durun” diye seslendi.

İDDİALAR

Gözaltındaki zanlıların, “Alaçatı Port” projesiyle imar planında usulsüz değişiklik yaptıkları, koyu plan harici genişleterek kıyı şeridini değiştirdikleri, ihalelere katılmayan firmaları katılmış gibi göstererek ihale komisyon evrakını imzalattıkları, kağıt üzerinde 7-8 ayrı şirketi kurulmuş göstererek ihaleye girdikleri ve ihalenin belirlenen firmalarda kalmasını sağladıkları öne sürülüyor.

Zanlıların, imar planına aykırı inşa edilen iş yerlerini ihalesiz ve düşük fiyatla kiralayarak, yüksek fiyatla başkalarına kiraya verdikleri, kaçak yapılaşmaya göz yumarak, yıkım kararlarının uygulamadıkları, yapı ruhsatlarında konut görünen binalara iş yeri ruhsatı verdikleri, Belediyespor kulübüne yapılan bağışları usulsüz kullandıkları iddia ediliyor.

OPERASYON

Alaçatı Belediyesinde, 4 gün önce “Fare Kapanı” adıyla jandarma ekiplerinin başlattığı operasyonda, belediye başkanının da aralarında yer aldığı çok sayıda kişi gözaltına alınmış, belediyedeki ihale, hakediş, imar planı dosyaları ile meclis kararlarına inceleme yapılmak üzere el konulmuştu. Operasyon kapsamındaki aramalarda, 6'sı ruhsatsız 10 tabanca, 5 av tüfeği, tarihi değeri olan 15 sikke ele geçirilmişti. Gözaltına alınan Celal Bayar Üniversitesi'nde görevli Prof.Dr. C.K'nın evinde ise ruhsatlı 2 tabanca ile mermiler bulunmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!