Berlin'de büyük ödül Peru filminin

Güncelleme Tarihi:

Berlinde büyük ödül Peru filminin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2009 09:55

59. Uluslararası Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) büyük ödülleri olan Altın Ayı ve Gümüş Ayı sahiplerini buldu.Festivalin büyük ödülü Altın Ayı, Perulu yönetmen Claudia Llosa'nın La Teta Asustada (Acının sütü) filmi kazandı. Filmde, Peru'da daha önceleri yaşanan terör olaylarının acılarını unutamayan bir genç kadının öyküsü anlatılıyor.

Haberin Devamı

"Gümüş Ayı” ödülü ise, en iyi oyuncu dalında Sotigui Kouyate'ye  verildi.

Afrika ülkesi Mali'de doğan Kouyate, 2005 yılında Londra'da düzenlenen  terör eylemlerinin etkilerinin anlatıldığı ve yönetmenliğini Fransız yönetmen  Raşid Bouchareb'in yaptığı “London River” adlı filmindeki oyunuyla bu ödüle  layık görüldü.

Avusturyalı oyuncu Birgit Minichmayr da en iyi kadın oyuncu dalında  “Gümüş Ayı” aldı. Minichmayr'a bu ödül, Alman yönetmen Maren Ade'nin “Alle  Anderen” (Diğerleri) filmindeki başarılı rolü için verildi. “Alle Anderen”  filmi, büyük jüri ödülünü de kazandı.

En iyi film dalında “Gümüş Ayı” ödülü Uruguaylı yönetmen Adrian  Biniez'in “Gigante” adlı filmine verildi.

En iyi senaryo dalında “Gümüş Ayı” ödülüne de yönetmenliğini Oren  Moverman'ın yaptığı Amerikan “The Messenger” adlı savaş filmi layık görüldü.  Ödülü, filmin başrol oyuncusu Bob Foster aldı.

Haberin Devamı

Olağanüstü sanatsal performans dalında da “Gümüş Ayı” ödülüne, İngiliz yönetmen Peter Strickland'ın “Katalin Varga” adlı filmindeki ses dizaynı için  Gabor Erdelyi ve Tamas Szekely layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!