Kadın seçmene önlük ve yemek kitabı

Güncelleme Tarihi:

Kadın seçmene önlük ve yemek kitabı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 12:00

ADANA’da, kadın seçmenin kalbine giden yolun mutfaktan geçtiğini düşünen belediye başkan adayları, farklı hediyelerle kadın seçmenin oyunu kazanmaya çalışıyor. Yeniden aday olan başkanlardan Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Aytaç Durak kadınlara yemek tarifi kitabı, merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı AKP'li Azim Öztürk ise mutfak önlüğü hediye ediyor. Bu durumdan memnun olan kadın seçmenler, AKP’li adayın önlüğünü giyip, MHP’li adayın kitabındaki tariflere göre yemek yapıyor.

Haberin Devamı

Yerel seçim heyecanı, tüm yurtta olduğu gibi Adana’da da hızla sürüyor. 30 Mart sabahı belediye başkanlığı koltuğuna oturmak üzere yoğun bir tempoyla seçim çalışmalarını sürdüren belediye başkan adayları, seçmenin gönlünü kazanmak için gazete ilanları, broşürler, posterler, afişler ve diğer tanıtım yöntemlerini kullanırken, hediye dağıtmayı da ihmal etmiyor. Adayların kimi takvim, kimi badem şekeri, kimi çocuklar için boyama kitabı dağıtırken, Adana’da halen belediye başkanlığı görevini sürdürüp, yeniden aday olan 2 Belediye Başkanı’nın hediyeleri dikkat çekti.

AKP’den geçen ay istifa ederek 5’inci kez seçilmek için MHP’den aday olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve 2’nci kez göreve talip olan merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı AKP’li Azim Öztürk, kadınlara yönelik hediyelerle sandıktaki şansını artırmaya çalışıyor. Aytaç Durak’ın seçim ekibi ev ev dolaşıp, 20 sayfalık ‘Bayanlara pratik yemek tarifleri’ kitabı dağıtırken, Azim Öztürk ekibi de kadın seçmenlere mutfak önlüğü hediye ediyor. 2 adayın hediyeleri mutfaklarda buluşurken, bu durumdan memnun olan kadın seçmenler, AKP’li adayın önlüğünü giyip, MHP’li adayın kitabındaki tariflere göre yemek yapıyor.

Haberin Devamı

Seçim öncesi dağıtılmak üzere Durak’ın 400 bin yemek tarifi kitabı, Öztürk’ün ise 50 bin önlük yaptırdığı öğrenildi. Bazı seçmenler ise, MHP ve AKP’li adayların hediyelerine, “Mutfakta koalisyon oluştu” yorumu yaptı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!