Adnan Polat'tan hakemlere veryansın

Güncelleme Tarihi:

Adnan Polattan hakemlere veryansın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2009 13:49

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Galatasaray Lisesi'nde yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nda, son aydaki icraatlara ve gündemdeki konulara değindi.

Haberin Devamı

Hakemler konusunda büyük şikayetleri olduğunu beliten Polat, "Sivas maçında hakem maçta futbolculara, 'Ümit'i üzerime çamur sıçrattığı için attım' demiş. Ama maç sonrasında 'Bana küfür etti' diyor. Biz nasıl güvenelim. Sonra hakem Kayseri maçının ilk yarısında bizi, ikinci yarıda da Kayserispor'u harcadı. Yine Fenerbahçe'ye 2 ofsayt golü verildi ama öte yandan Belediye harcandı." diye konuştu.

Adnan Polat'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

STAT PROJESİ

- Hava şartlarından dolayı Şubat ayında bitmesi planlanan stadın betonermesi, Mart ayı sonunda bitecek. Daha sonra stadın ince işlerinin yapımı başlayacak. Stadın üsnün kanpanacağı kısmının yapımı, Kuş Kafesi Stadı'nı yapan firmaya verildi. Stadın işletmesi için ise Amerikan AIG firması ile anlaşma aşamasına geldik.

Haberin Devamı

Mart ayında localar ve 4500 VIP koltulk, 3 yıllığına satışa çıkacak. Bundan 117 milyon dolar gelir bekliyoruz.

İLETİŞİM PROJELERİ

- Yiğit Şardan'ın başkanlığını yaptığı bir komite çalışmalar yapıyor. Sanal telefon operatörlüğü işi olacak. Türk Telekom'la anlaştı. Avea üzerinden Galatasaray mobil hatlı telefonu devreye sokuyoruz. Bu telefon sayısı 350 binin üzerine çıkarsa, Galatasaray'a ayda 200 bin dolar gelir getirecek.

Mart ayında çok başka bir Galatasaray TV izleyeceksiniz. Kendisine ait bir naklen yayın aracı ve kendisine ait bir ekibi olacak.

TESİSLER

- Kalamış Tesisi, Mayıs sonunda hizmete açılacak.

- Florya arazisinde, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden kullanım hakkını aldığımız arazide, 1500 kişilik bir kapalı spor salonu yapmak istiyoruz. Bir süper market ile anlaştık. O bize salonu yapacak, kendisi de marketi işletecek.

- Mecidiyeköy'de 2100 metrekarelik bir arazimiz var. Bize çok cazip teklifler veren akaryatık firmaları var. Bize ciddi oranda peşin para teklif ediyorlar.

- Binicilik tesislerimizin 1. kademesi bitti. Sosyal Tesisler binası bitti. İkinci aşamada 100 atı barındıracak ahırlar yapılacak. Üçüncü aşamada zihinsel engelli çocuklara, at binme ile yapılan terapi yöntemi var. O yapılacak.

- Riva'nın bugünkü fiyatı, 170 milyon dolar civarında. Biz ruhsatı elimize aldığımızda bunun değeri yüzde 30 artacak. Şu anda dosya Anıtlar Kurulu'nda... Sanıyorumki, Mart ayında çıkacak.

Haberin Devamı

- Ali Sami Yen Stadı'nın çimleri, koltukları, tuğalaları, hatıralar şeklinde satılacak.

FUTBOL KULÜBÜ

- Sözleşmeleri bitecek olan futbolcularla sözleşmeleri yenilendi.

- Maalesef kupadan elendik.

- Florya Futbol Akademisi'nde Feldkamp ile ciddi bir çalışma yapılıyor.

- Al yapıdan, A Takım'a 6 futbolcu veren tek takımız. Bir örnek vereyim. Barcelona'da oynayan İspanyol oyuncuların hepsi alt yapıdan yetişmiş. Biz de alt yapıya çok önem veriyoruz. Şu anda da PAF ve U15 takımları liderler.

BASKETBOL

- Erkekler ve bayanlarda şampiyonluk hedefliyoruz.

BORÇ - ALACAK FARKI

- Galatasaray'da borç-alacak farkı 110 milyon dolar... Örneğin Telekom'dan gelecek parayı ve futbolculara vereceğimiz paraları hesaba katarsak, fark 110 milyon dolar. Ama bunları hesaba katmazsak fark 159 milyon dolar.

Haberin Devamı

FEDERASYON'A BİLDİRİ KONUSU

- Biz kulüp olarak futbolu sporun yanında, bir şov endüstrisi olarak algılıyoruz. Futbolu yönetenler, kanunlar ve kurallarla yönetmesini istiyoruz. Asla Galatasaray için bir imtiyaz talebinde bulunmadık ve bu kafamızdan geçmiyor. Hasan Doğan'la bu konuda bir mutabakata varmıştık. Fakat vefatından sonra Mahmut Özgener'e kendisini destekleyeceğimiz söyledik. Hakkaniyetli olursanız, kurallara uyarsanız dedik.

- Ama daha 1. maçta tekmeler, tokatkar, dirsekler, anti-futbol diye adlandırdığımız vakit geçirmeler. Ben bunun için Eylül'de Özgener ile bunları konuştum ve hakemlerin düzelmesi gerektiğiniz söyledim. Ekim, Kasım, Aralık ayında da bunları kendilerine söyledim.

Haberin Devamı

Bana "İstenilen düzeltmeyi henüz yapamadık ama devre arasında hakemlerimize eğitim vereceğiz" dediler.

- Ligin ikinci yarısı başladığında, Sivas deplasmanına gittik. Altı buz, üzeri balçık olan bir zeminde maç oynadık. Denizlisporlu oyuncunun ayağı kırıldı. Bizim Uğur'un başına gelen belli. İnsan sağlı herşeyden önemli.

- TFF'ye, bu iki maçın başka statta oynanmasını teklif ettim ama kupa ve ligde de orada oynadık.

- Ümit'in yere vurduğu tekme, hakeme su sıçrattı. Futbolcularım hakeme maçta sormuşlar. Hakem "Üzerime su sıçrattı" demiş. Ama maçtan sonra "Küfür etti" dedi. Biz nasıl MHK'ye, hakemlere güvenelim şimdi? Ayrıca kural hatası olan maçı oynatmadılar.

Haberin Devamı

- Sonra burada oynadığımız Kayserispor maçı... Bana göre penaltıydı, penaltıyı vermese bile sarı kartı neden gösterdi. Sonra haksız ikinci sarı kart... Herkes öyle diyor ama MHK doğru diyor.

- Ondan sonra ikinci yarıda döndü, dengelemek için Kayserispor'un penaltısını vermedi. Bizden atması gereken oyuncuları atmadı. Biz bunları beklemiyoruz, istemiyoruz.

- Fenerbahçe maçını izledim sonra... Bakıyorsunuz Fenerbahçe'nin aleyhine 2 ofsayt gol verildi. Sonda dönüp Büyükşehir'i parçalamaya başladı. Bu olmaz ki...

- Hakemler neticeleri kendileri tayin etmenin peşindeler... Biz hakemlerimizden şunu bekliyoruz, Kimsenin etkisi altında kalmadan, kimseye yaranma telaşesi olmadan maç yönetsinler.

- Ama telafisi olmayan bir döneme girdik. Ben Galatasaray'ın haklarını korumak için buradayız.

SAKAT FUTBOLCULAR

Herkes sağlık kurulumu eleştiriyor ama bana göre en başarılı sağlık kurulu bizde..

Linderoth ve Hakan Balta dışındaki tüm sakatlıklar darbeye yönelik... Her futbolcunun korunması lazım... Bu futbolcular darbeleri sokakta mı alıyorlar...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!