Metro sözünü bu sefer Başbakan Erdoğan verdi

Güncelleme Tarihi:

Metro sözünü bu sefer Başbakan Erdoğan verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 00:00

Ankara adayları tanıtım toplantısına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, yılan hikayesine dönen Keçiören-Sincan-Çayyolu metro hattının tamamlanması için Ulaştırma Bakanlığı’nın devreye gireceğini söyledi.

Erdoğan, "İnşallah bu dönem Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili metro sorununu Ulaştırma Bakanlığı ile çözeceğiz, inşallah Çayyolu’nu Keçiören’i Sincan’ı metroya kavuşturacağız. Bu projeyle Ankara’nın ulaşımında tarihi bir adım atacağına inanıyoruz" dedi.

Atatürk Spor Salonu’nda AKP Ankara İl Başkanlığı’nın düzenliği törende Erdoğan, Ankara adaylarını tanıttı. Dördüncü kez Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Başkan Melih Gökçek konuşmasında, hakkındaki yolsuzluk iddialarına sert tepki gösterdi.

500 soruşturma geçirdim

Gökçek, "Biz proje ürettik, biz çalıştık. Onlar ancak iftira attılar. Biz fakir fukara doyurduk. Onlar yamyamları doyurdular" sözleriyle CHP’li Çankaya Belediyesi’ndeki rüşvet kasedi iddialarına gönderme yaptı. "Rüşvet almak, cebine para indirmek onursuzluğun en büyüğüdür" diyen Gökçek, şöyle konuştu:

"Etrafınızda duyduğunuz iftiralar olduğunda, lütfen delil sorunuz. Ben 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bunun 9 yılı muhalefette geçti. 500 adet soruşturma ve inceleme geçirdim. Her yıl hesaplarımız Sayıştay tarafından incelendi. Soruyorum sizlere. Bu kadar suçladılar, bu kadar iftira ettiler, bu kadar soruşturma açtırdılar. Sonuç ne? Sadece bir hiç. Ama buna karşı yüzlerce iftira davası açtım ve yüzde 90’nını kazandım"

Yine baron iddiası

Gökçek aday tanıtım toplantısında da geçtiğimiz günlerde ortaya attığı "İstanbul baronları Ankara’yı istiyor" iddiasını yineleyerek şunları söyledi:

"İstanbul’da baronlar, AKP’yi iktidardan devirmek için Ankara ve İstanbul belediyelerini AKP’nin elinden almayı ön şart olarak gördüler. Ankara’da solda birlik fikrini CHP medyası öne çıkarıyor. CHP adayı Karayalçın, ’Oylarınızı bölmeyin, bugüne kadar hep sol bölündü Gökçek belediye başkanı oldu. Bu kez biz sağı bölüp sol olarak ortadan çıkacağız’ diyor. Bu konuda CHP’li medya sağdaki AKP karşıtı adayları televizyonlarına çıkartıp, gazetelerinde haberlerini yapıp bu adayları parlatıyor. CHP’de tek slogan şimdi şu: (Gökçek dışında sağdaki her adaya giden oy CHP’ye yazar) Biz sağduyulu vatandaşlarımızın bu oyunu göreceklerini inanıyoruz.

Ankara’da merkezde sekiz ilçe var. Sekiz belediyenin yedisi AKP’li. Yedisininde yeni yapılmış belediye binası var. Çankaya belediyesi CHP’li ve gelirleri en yüksek olan ilçe belediyesi. Hala mülkiyeti kendilerine ait bir belediye binaları yok, kiradalar."

Projelerimizi notere tasdik ettireceğiz

GÖKÇEK, projelerini dün sabah saatleri itibarıyla notere tasdik ettirdiklerini belirterek, "Çünkü proje üretmeyen, Ankara’yı tanımayan, büyük bir acz içinde ezilen rakiplerimiz, yarından itibaren projelerimize takla attırıp taklide başlayacaklardır" dedi.

Gökçek, "Havası kirli, suları sık sık kesilen, sokaklarında çöp yığınları bulunan, trafiği iflas etmiş ve borç batağına sokularak 30 yılı ipotek altına alınmış, her türlü yolsuzluğun yapıldığı" bir Ankara devraldıklarını da ileri sürdü.

AKP’nin adayları

AKP’nin 29 Mart seçimlerindeki adayları şöyle:

"Gültekin Ayantaş (Akyurt), Veysel Tiryaki (Altındağ), Rifat Mavioğlu (Ayaş), Neşet Altıntop (Bala), Tuncer Kaplan (Beypazarı), Hazım Caner Can (Çamlıdere), Bülent Akarcalı (Çankaya), Mustafa Özden (Çubuk), Gazi Şahin (Elmadağ), Serhat Kemal Yılmaz (Etimesgut), Abdulkadir Demirci (Evren), Abdulnasır Haşlak (Gölbaşı), Hüseyin Erdoğan (Güdül), Hacı Aysu (Haymana), Filiz Ulusoy (Kalecik), Lokman Ertürk (Kazan), Turgut Altınok (Keçiören), Adem Özbekler (Kızılcahamam), Mesut Akgül (Mamak), Mehmet Mete (Nallıhan), Yakup Çelik (Polatlı), Selçuk Çetin (Pursaklar), Mustafa Tuna (Sincan), Hakverdi Altuğ (Ş. Koçhisar), Ahmet Duyar (Yenimahalle)"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!