İşte AKP'nin seçim sloganları

Güncelleme Tarihi:

İşte AKPnin seçim sloganları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2009 10:40

Hepimiz biriz beraberiz, kardeşiz….
İşimiz hizmet gücümüz millet…
Durmak yok, hizmete devam…
Seçim şarkıları da belli oldu…
Urfa türküsü; dolana ay dolana…
Özhan Eren’den Bir ve Beraberiz
Uğur Işılak’dan 70 Milyon Kardeşiz…
Seçimin teması birlik beraberlik…

Haberin Devamı

AKP, 29 Mart Yerel Seçimleri için startı Cumartesi günü Ankara’da verecek. 973 belediye başkan adayı ASKİ Spor Tesisleri’nde toplanacak. Milletvekilleri ve başkan adaylarının yanı sıra parti yöneticileri ile çok sayıda partilinin katılacağı toplantıda AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan bir konuşma yapacak.

 

Toplantıda AKP’nin 29 Mart seçimleri için hazırlanan şarkıları ile sloganları ilk kez partililere dinletilecek.

Hürriyet.com.tr’nin edindiği bilgiye göre AKP, bu seçimde 3 slogan kullanacak. Önceki seçimde kullanılan ‘durmak yok yola devam’ sloganı küçük bir değişiklikle bu seçimin de sloganı olmaya devam edecek. İşte yeni sloganlar:

 

Haberin Devamı

“Hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz.” “İşimiz hizmet gücümüz millet” “Durmak yok, hizmete devam. ”

 

ŞARKILAR DA TAMAM!

 

Seçimde Urfa Türküsü ‘Dolana Ay Dolana’nın sözleri AKP ve hizmetlerini anlatacak şekilde değiştirildi. Özhan Eren seçim için özel olarak hazırlanan “Bir ve Beraberiz” isimli şarkıyı seslendirecek. Ayrıca Uğur Işılak da yine özel olarak bestelenen “70 Milyon Kardeşiz” şarkısını söyleyecek. Seçimin ana temasını şarkılar ve sloganlardan da anlaşılacağı üzere birlik ve beraberlik oluşturacak. 

 

İŞTE ADAY PROFİLİ


AKP’nin 973 belediye başkan adayından 153 tanesini mevcut belediye başkanları oluşturuyor. 88 öğretim görevlisi adayın yanı sıra; 43 tane işadamı; 38 inşaat, 22 makine mühendisi ile 46 diğer mühendisler bulunuyor. 35 avukat; 20 doktor; 15 eczacı; 12 mali müşavir; 11 mimar ve şehir planlayıcı; 9’ar müteahhit ve turizmci yer alıyor. 8 diş hekimi, 6 iktisatçı, 6 veteriner, 4 gazeteci, 3 tane jeolog ve astronomi bilimci ile 2 sendikacı başkan adayı dikkat çekiyor. Geri kalan 433 aday ise diğer meslek grupları içinde sınıflandırılıyor.

 

Haberin Devamı

İLKOKUL MEZUNU AZ


Adayların eğitim durumlarına bakıldığında sadece yüzde 2.8’ini ilkokul mezunu oluşturuyor. Yani 973 adaydan 27 tanesini ilkokul, yüzde 8.4’ü yani 82 tanesi ise ortaokul mezunu.


İl bazında bakıldığındabaşkan adayları içinde hiç ilkokul mezunu bulunmuyor. İlkokul mezunu adaylar arasında halen Antalya Kaş ilçesi Belediye Başkanı olan Halil Kocaer dikkat çekiyor. İstanbul adayları arasında hiç ilk ve ortaokul mezunu aday bulunmuyor. AKP, sadece Hakkari İl Belediye Başkanlığı’na ortaokul mezunu olan müteahhit Şükrü Çallı’yı aday gösteriyor.

 

Lise mezunları ise toplam aday sayısının yüzde 19’unu oluşturuyor. Böylece 973 adayın yüzde 70’i yani 680 tanesi önlisans, lisans, master, doktora eğitimli adaylardan oluşuyor.

 

Haberin Devamı

KADIN SAYISI SINIRLI KALDI


973 belediye başkan adayından sadece 8 tanesini kadınlar oluşturuyor. Bunlar içinde sadece Ordu ilinin başkan adayı, Ayşa Bahar Çebi,  kadın oldu.Diğer 7 kadın ise ilçe belediye başkanlıkları için aday gösterildi. İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Beşiktaş’tan Sibel Fatma Çarmıklı aday yapıldı. Diğer kadın adaylar ise şöyle: Ankara Kalecik ilçesi Filiz Ulusoy; Aydın Bozdoğan ilçesi Şule Özsoy; Bursa Nilüfer ilçesi Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer; Eskişehir Mahmudiyeilçesi Ayşe Güney; Giresun Doğankent İlçesi Nazmiye Kabadayı;NevşehirHacıbektaş İlçesi Hava Gök.


İSTANBUL ADAYLARININ EĞİTİMİ YÜKSEK

 

39 ilçenin bulunduğu İstanbul’da Büyükşehir belediye başkanıyla birlikte 40 başkan adayı bulunuyor. Bunlar içinde eğitim seviyelerine bakıldığında ise sadece Adalar ve Beylikdüzü belediye başkan adaylarının lise mezunu olduğu görünüyor. Diğer 38 adaydan 1tanesi ön lisans, 31 tanesi lisans, 5 tanesi master, 1 tanesi de doktora seviyesinde eğitim aldığı dikkat çekiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!