Alanya'da boş barakalara 375 hayali seçmen

Güncelleme Tarihi:

Alanyada boş barakalara 375 hayali seçmen
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 11:23

ALANYA’nın İncekum Beldesi’nde bir otelin yaz aylarında çalışanların lojman olarak kullandığı barakalarda 375 kişinin oturuyormuş gibi seçmen listelerine yazıldığı iddia edildi.

Seçmen listelerini incelerken durumu fark ettiğini söyleyen AKP İncekum Belediye Başkan adayı Ahmet Olgun, yasal işlem yapılması için Alanya Kaymakamlığı’na dilekçe verdiğini, listelerin düzeltilmesi için de İlçe Seçim Kurulu'na da durumu bildirdiğini söyledi.

Askıya çıkan seçmen listelerini inceleyen AKP İncekum Belediye Başkan adayı Ahmet Olgun, Merkez Mahallesi’nde gösterilen bir adreste kayıtlı görünen 375 seçmeni ziyaret etmek istedi. Adresteki binaya giden Olgun, buranın yaz aylarında otellerde çalışmak üzere beldeye gelen personelin kalması için lojman olarak kullanılan barakalar olduğunu gördü. Olgun’un durumu bildirmesi üzerine harekete geçen AKP Belde Teşkilatı, İncekum Merkez Mahallesi D-400 Caddesi olarak verilen adreste kimsenin oturmadığını, adreste yazılı olanların belde dışında il, ilçe ve köylerde oturduklarını belirledi. İsimleri kayıtlı bulunanların İncekum’da bulunan Pegasus, Alara, Starliçe ve İncekum Resort gibi otellerde 1 yıl önce çalışan işçiler olduğu ortaya çıktı.

Yapılanın ‘seçim hilesi’ olduğunu ileri süren Ahmet Olgun, “Gösterilen adreste ne kapı numarası var ne de oturan bir tek kişi. Hepsi hayali olarak gösterilmiş. Aynı adreste 5 numaralı evde 68, 44 numaralı evde 52, 38 numaralı evde 7, 128 numaralı evde ise 7 kişi oturur gösterilmiştir. Seçimde yaşadıkları yerlerden getirilerek oy kullandırılacaklar. Ayrıca getirilmeleri için araç kiralandığını da duyduk” dedi.
Alanya Kaymakamlığı'na şikayet dilekçesi yazarak olayın mahallinde incelenmesini istediklerini söyleyen Ahmet Olgun, İlçe Seçim Kurulu’na da listelerin düzeltilmesi için durumu bildirdiklerini kaydetti. Ahmet Olgun, “İncekum’da yaşamayanların seçime katılmasını istemiyoruz. Hayali 375 kişi yazılması buradaki gerçek seçmene yapılan saygısızlıktır. Seçime eşit şartlarda girilmelidir, ancak burada seçime hile karıştırılıyor. Bu listede ismi olanların getirilerek oy kullanmalarını engelleyeceğiz. İnsanların kararına ipotek koymak doğru değil” diye konuştu.

İncekum Belediye Başkanı MHP’li Fahri Baysal ise hayali seçmen listesi olduğunu iddia edenleri ispatlamaya davet ederken, “Türkiye’de en şeffaf belde biziz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!