Akdeniz'de fırtına dehşeti: 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Akdenizde fırtına dehşeti: 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 07:36

Akdeniz, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan fırtınaya teslim oldu. Antalya'da dev dalgalar bir genci yuttu, Adana'da bir çiftçi yıldırım düşmesi sonucu öldü.

Haberin Devamı

ANTALYA YAĞMURA TESLİM / FOTO GALERİ

AFYON-ANTALYA YOLU KARDAN KAPANDI / FOTO GALERİ

DALAMAN'DA EVLERİ SU BASTI / FOTO GALERİ

ANTALYA'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sert rüzgar, fırtınaya dönüştü. Denizde kaybolan gencin cesedi sahile vurdu, fırtınanın etkisiyle bir yük gemisi sürüklenerek karaya oturdu, Antalya-Korkuteli Yolu 15'inci kilometresinde meydana gelen heyelan ve şiddetli yağış nedeniyle yol 3 saat boyunca trafiğe kapatıldı. Yağışla birlikte yolun dışına kayan araçları itfaiye ekibi kurtardı.

Antalya'da dün akşam saatlerinde sağanak yağış ve şiddetini artırarak saatteki hızı zaman zaman 103 kilometreyi ulaşan fırtına yaşamı felç etti. Yağış ve fırtına özellikle sahil kesimi vurdu. Konyaaltı’nda fırtına nedeniyle ağaçlar köklerinden söküldü, bazı işyerlerinin tabelaları ile evlerinde çatılarında bulunan birçok güneş enerjisi panelleri de çevreye savruldu. Onlarca araç da, sular altında kalan cadde ve sokaklarda mahsur kaldı. Elektrik tellerinde oluşan hasar nedeniyle kentte bazı bölgelerde ise zaman zaman kesinti yaşandı.

Haberin Devamı

DEV DALGALAR GENCİ YUTTU

Konyaaltı Sahili'nde arkadaşı Mutlu Taçbaş ile birlikte gezen Özhan Öz (26), fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalara kapılarak denize sürüklendi. Bir anda gözden kaybolan gencin kurtarılması için deniz polisi harekete geçti. Botlarla sahilin açığında yapılan aramada sonuç alınamadı. Öz'ün cesedi sabah saatlerinde yürüyüş yapan vatandaşlar tarafından sahilde farkedildi. Soğuk nedeniyle morardığı belirtilen Öz'ün cesedi cenaze aracı ile Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Bekar olduğu ve barmenlik yaptığı belirtilen Özhan Öz'ün ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

GEMİ KARAYA OTURDU

Şiddetli fırtına Antalya Serbest Bölge Limanı'nda etkili oldu. İngiliz ‘Elisa Z Kıng Stown' adlı kuru yük gemisi halatlarının kopması sonucu balıkçı teknelerinin bulunduğu kısma sürüklendi. Bir bölümü karaya oturan ve hareket edemeyen gemi, 3 ayrı römorkörün 1 saatlik çalışması ardından kurtarıldı.

OTOMOBİLLER SU ALTINDA KALDI

Konyaaltı Sahili'nde bulunan bir akaryakıt istasyonuna ait doldurma tesisi sular altında kaldı. Tesiste bulunan petrol yüklü tankerler dışarı çıkartılırken birkaç otomobil mahsur kaldı. Antalya- Kemer karayolunun bir bölümünü trafiğe kapatan polis, yağışın azalması ardından yolu tekrar trafiğe açtı. Şiddetli rüzgar nedeniyle kent merkezindeki birçok ağaç park halindeki otomobillerin üzerine devrilerek zarar verdi.

Haberin Devamı

EVLERİ SU BASTI

Şehir merkezinde, Sarısu ve Liman mahalleri ile merkeze bağlı Hacısekiler köyünde su baskını yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri gece boyunca su baskınları yaşanan evlere müdahale ederken TEDAŞ ekipleri de kopan elektrik tellerinin onarımıyla uğraştı. Şehir merkezinde bazı ağaçlar, otobüs ve reklam panoları devrildi. Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.

Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi. Yetkililer, Antalya ve çevresinde bugün de yağış beklendiğini ancak fırtına beklentisi olmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

OTOPARKI SU BASTI

Antalya'da gece etkili olan fırtına ve yağmur sonucu, Konyaaltı Liman ve Sarısu mahallelerinde bazı evlerin alt katlarını, Sarısu Mahallesi'nde 8 bloklu Özsu Blue Willage Sitesi'nin giriş kattaki 27 dairesi ile 50 otomobil kapasiteli kapalı otoparkını su bastı.

Sitenin güvenlik görevlisi Samet İşçioğlu, “Dağdan gelen yağmur suları ile sitenin otoparkına sular dolmaya başlayınca otomobil sahiplerini uyardım. Ancak sahipsiz kalan 4 otomobil ile 5 motosikleti dışarı çıkaramadık” dedi.

HAVA ULAŞIMINDA SORUN YOK

Antalya Uluslararası Hava Limanı Mülki Amiri, Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, fırtına nedeniyle hava ulaşımında sorun yaşanmadığını bildirdi. Balcıoğlu, “Meteorolojiden gelen ihbar üzerine gerekli tedbirleri aldık. Uçaklar normal iniş ve kalkış yaptılar” dedi.

Haberin Devamı

KEMER´DE SEL ALARMI

Kemer İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan yağmur, yaşamı olumsuz etkiliyor. Sağanak yağmur nedeniyle caddelerde biriken yağmur suları trafiği aksatırken, Aslanbucak Mahallesi'nde yeni yapılan garajın önünde bulunan Cumhuriyet Caddesi'nde biriken su nedeniyle çok sayıda otomobil yolda kaldı. Antalya- Kemer karayolunda yola düşen taş ve kaya parçaları nedeniyle araçlar zor anlar yaşarken, sabah saatlerinden itibaren yolda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye yetkilileri, rögarların tıkanmaması için tedbir aldı, trafik ekipleri de trafiğin güvenli akışını sağlamaya çalışıyor.

 

Haberin Devamı

ADANA'DA YILDIRIM DÜŞTÜ: 1 ÖLÜ

/images/100/0x0/55ea80adf018fbb8f8842f4c
Adana'da 3 çocuk babası Yahya Çayırcı, sağanak yağışa rağmen, sabah saatlerinde evinin bahçesindeki ağaçlara bakmak için dışarı çıktı. Çayırcı bir ağacın altında bulunduğu sırada üzerine yıldırım düştü. Yakınları tarafından Özel Hacettepeliler Tıp Merkezi’ne götürülen Yahya Çayırcı’nın öldüğü saptandı. Vücudunun başından itibaren sağ tarafında yanık meydana gelen çiftçinin cesedi Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderilirken, yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Yıldırım düştüğü sırada merak edip dışarı çıktıklarında Yahya Çayırcı’nın yerde hareketsiz yattığını gördüklerini anlatan yeğeni 22 yaşındaki Meriç Çayırcı, “Şiddetli yağmur yağıyordu. Amcam bahçede ağaçları kontrol edip, portakal toplamak istemiş. Bu sırada yıldırım düşünce merak edip dışarı çıktık. Yerde yatıyordu. Tıp merkezine götürdük, öldüğünü söylediler” dedi.

DOLU YAĞIŞI DA ETKİLİ OLDU

Öte yandan, kentte sabah erken saatlerde başlayan sağanak yağışla birlikte dolu da etkili oldu. Özellikle mesai saatinin başladığı saatlerde etkili olan sağanak yağış ve dolu trafikte aksamalara yol açtı. Yayalar da yaklaşık 2 saat süreyle zor anlar yaşadı. Siyah bulutlarla kaplı kentte, sokak lambalarının sensörleri de aydınlığı algılayamadığı için saat 09.30’a kadar yanmaya devam etti. Yağış alarmı veren meteroloji, tedbirli olunmasını istedi.

ISPARTA´DA KAR 5 KÖY YOLUNU ULAŞIMA KAPADI

 

Isparta ve çevresinde dün gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı bazı köy yollarını ulaşıma kapadı. Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Gülköy, Yenitepe ve Saraycık köy yolları ile Gelendost İlçesi'ne bağlı Balcı ve Yeşilköy'üne ulaşım sağlanamıyor. Karayolları ekiplerinin kapalı köy yollarında yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

 

Diğer yandan yandan, Afyonkarahisar- Antalya karayolunun dün akşam yoğun kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanması üzerine yolcu otobüsleri ve diğer araçlar Isparta'daki akaryakıt istasyonlarında bekletildi.

 

 

 


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!