Afyon-Antalya yolu kardan 6 saat kapandı

Güncelleme Tarihi:

Afyon-Antalya yolu kardan 6 saat kapandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2009 08:29

Afyonkarahisar'da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar nedeniyle Afyonkarahisar-Antalya ve Afyonkarahisar-Denizli karayolu 6 saat trafiğe kapandı.

Haberin Devamı

YOL KAPANDI, KUYRUK OLUŞTU

 

Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreyi aştığı karayolunun Afyonkarahisar- Denizli arasındaki 120 kilometrelik kesiminde belirli aralıklarla kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

 

Yüzlerce aracın yolda kalmasına neden olan tıkanıklık Afyonkarahisar ve çevresinde 3 gündür etkili olan yağmurun saat 19.00 sıralarında kar yağışına dönmesine başladı. Karla karışık yağmurla ıslanan yerlerin üzerine yağan kar, birkaç saat içinde tipiye dönüştü. Kar kalınlığının yer yer 40 santimetreyi aştığı Afyonkarahisar'da, Antalya karayolu çift taraflı trafiğe kapandı.

 

Haberin Devamı

Antalya'dan Afyonkarahisar istikametinde giden araçların Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'nden, Afyonkarahisar'dan Antalya istikametinde seyredenlerin ise Afyonkarahisar il merkezinden 35 kilometre mesafeden itibaren durmak zorunda kaldığı karayolunda aralıklarla araç kuyrukları oluştu. Afyonkarahisar Antalya yönünde özelikle Damlalı Boğazı'nda etkili olan tıkanıklık yaklaşık 95 kilometrelik kesimde sorun yaşanmasına neden oldu. Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi çıkışında Afyonkarahisar'a doğru giden bir tırın devrilmesi bölgede karın daha hızlı birikmesine neden olurken, yolun temizlik çalışmalarını da engelledi.

 

Dorsesiyle birlikte devrilen tır yolun uzun süre açılmasını engelledi. Afyonkarahisar'dan Denizli yönünde Dazkırı İlçesi'ne kadar etkili olan yağış yaklaşık 120 kilometre boyunca trafiğin durmasına neden oldu. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu yolda, 6 saate yakın bekleyenler, yolun geç açılmasına tepki gösterdi. Karayolunda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Kazalarda ölen ve yaralanan olmadı. Ulaşımın zorlukla sağlandığı karayolunda kar birikintileri dikkat çekiyor.

 

Haberin Devamı

Kar yağışının durması ve sabah saatlerinde soğuk havanın da etkisiyle buzlanmanın olduğu bölgede sürücülerin dikkatli olması uyarısı yapılıyor.

 

 

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!