CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu

Güncelleme Tarihi:

CHPnin adayı Kılıçdaroğlu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 18:28

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Merkezi'nde bir süredir devam eden aday tespit çalışmaları bugün de devam etti.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday gösterileceği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yarın saat 11.00'de düzenleyeceği toplantıda, İstanbul Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklayacak.

HALK DA KILIÇDAROĞLU'NU SEÇTİ

hurriyet.com.tr'nin "CHP'nin İstanbul Belediye Başkan adayı kim olsun" anketine büyük katılım oldu. Ankete katılan 125.710 kişi büyük bir oy farkıyla Kemal Kılıçdaroğlu'nu seçti. İşte ankette yer alan dört adayın aldıkları oy sayısı ve oy oranı:

CHPnin adayı Kılıçdaroğlu

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU: "RESMİ BİLDİRİM YOK, ANKARA'YA ÇAĞIRDILAR"

Kemal Kılıçdaroğlu haberlere ilişkin sorulara, "Resmi bir bildirim yok sadece Ankara'ya çağırdılar" cevabını verdi.

Yarın saat 11:00'de yapılacak resmi  açıklama öncesinde CNN Türk'e telefon bağlantısı ile katılan Ercan Karakaş şunları söyledi;

"Henüz resmi olarak açıklanmayan aday üzerine konuşuyoruz. Ben hayırlı olsun diyorum. Kendisinin başarısı için çalışacağız. Sonuçta böyle bir karar ortaya çıkmış. Bunu çok normal karşılıyorum. Kendisinin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Kendisi başarılı bir siyasetçidir."

CHP'nin eski genel başkanlarından ve Radikal Gazetesi yazarı Altan Öymen Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin şunları söyledi: "CHP İstanbul Belediye Başkanlığı için adı geçen adayların hepsi değerli kişiler. Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda kendisini destekleyenlerin çok fazla olacağını düşünüyorum. Hem siyaset hem de şu sırada çok ihtiyacımız olan dürüst bir politikacıdır. Çok daha dikkatli davranılması dönemi başlayabilir. Her türlü yolsuzluk iddialarına karşı bir tavır gelmiş olur.

Dünyada önce parti içinde seçim yapılır daha sonra adaylar belirlenir. Demokrasinin ilk yıllarından itibaren de adaylar parti içinde seçilip daha sonra açıklanırdı. Bu tercih de iyi bir seçimdir. Diliyorum önümüzdeki seçimlerde bir ön seçim yapılır."

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!