"Araç muayenesinde randevu sistemine geçilecek"

Güncelleme Tarihi:

Araç muayenesinde randevu sistemine geçilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 18:14

TÜVTürk Genel Müdürü Naci Başerdem, araç muayenesinde randevu sistemine geçileceğini bildirdi.

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen “Bölgesel Bilgilendirme Toplantısı”nda konuşan Başerdem, araç muayene istasyonlarının
özelleştirilmesinin Avrupa'nın en büyük özelleştirme projeleri arasında olduğunu ve devlete 1 milyar dolarlık katkı sağladığını belirtti.
Araç muayenesinde vatandaşların özellikle sıra bekleme konusundaki sıkıntılarını gidermek amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini anlatan Başerdem, sorunu çözmek için mesai saatlerinin uzatılması, uzman sayılarının artırılması, hafta sonu çalışılması gibi tedbirlere ek olarak, en geç iki ay içinde randevu sistemine geçmeyi planladıklarını ifade etti.

Eylül 2009'a kadar İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'de ek istasyonları hizmete sunacaklarını kaydeden Başerdem, merkezi rezervasyon sistemi sayesinde, internet aracılığıyla, çağrı merkezi üzerinden ve istasyonlardaki kiosklardan randevu almanın mümkün olacağını anlattı.
Başerdem 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle 77 ilde toplam 183 istasyon ile hizmet verdiklerini, araç muayenesi özelleştirmesiyle ilk etapta sağladıkları 1 milyar dolarlık katkının ardından gelecek 20 yıl içinde devlete 10 milyar dolarlık ek gelir aktaracaklarını ifade etti.

Başerdem, “Bu yatırımla, bin 800'ü teknik personel olmak üzere toplam 2 bin 400 kişiye istihdam sağladık. Ülkemizdeki trafik kazalarının sayısını azalttık. Böylelikle daha güvenli bir yolculuk gerçekleştirerek, yakıt ve işletme giderlerinde de tasarruf sağladık. Satış ve satış sonrası hizmet kalitesini büyük oranda yükselttik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!