TRT'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

TRTden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 16:13

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “TRT Genel Müdürü'nün görevi sırasında işlediği bir suçtan dolayı yargılanması Başbakan'ın vereceği izne bağlıdır” denildi.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, TRT-2'de yayımlanan “Büyüteç” isimli programın içeriği ile ilgili İşçi Partisi yetkilileri tarafından verilen şikayet dilekçesini kabul ettiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Bazı basın organlarında bu şikayet konusu ile ilgili yanlış yorumlar yapılmaktadır. TRT kurumunun yöneticileri ve çalışanları hukuka saygı konusunda en küçük bir tereddüt göstermemişlerdir. Ancak bir şikayet dilekçesinden hareketle yanlış yorum yapanlar şunu bilmelidirler ki 'Büyüteç' programının amacı kimseyi suçlamak ya da suçlu aramak değildir.

TRT, kamu yararı ve kamunun bilgilenme hakkını göz önünde bulundurarak, gündemi meşgul eden zihin karıştırıcı hususların açığa kavuşturulması için iddia sahibi kişiye ulaşıp, tarafsız sorularla kamuoyunu aydınlatmıştır.

TRT, kamu yayıncılığı ilkeleri doğrultusunda gazetecilik refleksiyle başarılı bir yayıncılık yapmış, cevap hakkı ve karşıt görüş ilkelerine bağlı kalmıştır.
Şikayet dilekçesini yazan partinin avukatı, canlı yayın sırasında iki kez söz hakkını kullanmıştır. Bazı basın organlarında çıkan 'TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında soruşturma açıldı' ibaresi ise yanlıştır.

Genel müdürlerin görevlerini icra sırasında işledikleri suçlardan dolayı yargılanmalarının ilgili bakanın/başbakanın iznine bağlı olduğu, bu konuda Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümlerinin uygulanacağı belirlenmiştir.

Bu nedenle, Sayın TRT Genel Müdürü'nün görevi sırasında işlediği suçtan dolayı yargılanması, Sayın Başbakan'ın vereceği izne tabidir.

Hukuka güven konusunda hiçbir endişesi olmayan kurum yöneticilerimiz ve çalışanlarımız, idarenin ve yargı organlarının vereceği tüm olumlu, olumsuz kararlara her zaman saygılı olacaktır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!