Birileri isterse kapımızı çalabilirler

Güncelleme Tarihi:

Birileri isterse kapımızı çalabilirler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 14:02

Ergenekon'la ilişkisi olduğu öne sürülen Encümen-i Daniş'in bugünkü toplantısına katılmak için Moda Deniz Kulübü'ne gelen eski Genelkurmay Başkanı E. Org. Hüseyin Kıvrıkoğlu, "Ergenekon'u dava açıldıktan sonra duyduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Kıvrıkoğlu Ergenekon'da 1 numara olduğu iddialarına ise: “Ergenekon'da suçlanan isimlerle ne tanışıklığım ne de konuşmuşluğum var” yanıtını verdi.

Bir gün kapınız çalınır mı sorusuna ise “Bilmiyorum neye göre kapı çalınır. Birilerinin düşünceleri kapımızın çalınmasını gerektiriyorsa kapımızı çalarlar" diye yanıtladı.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/encumeni_danis_banner.jpgİşte Kıvrıkoğlu’nun CNN TÜRK'ten Göksel Göksu'ya yaptığı açıklamalar:

- Ergenekon ismini dava açıldıktan sonra duydum.

- Tuncay Güney ifadesini 2003 yılından sonra vermiş. Ben anlamış değilim televizyonlardan izliyorum.

- Derin devlet diye bir şeyi ben kabul etmiyorum. Herkes derin devlete başka bir anlam veriyor.

- Encümen-i Daniş ismi doğrudan doğruya bir düşünce kuruluşudur. Hiçbir şekilde adının başka yerlerde geçmemesi lazım. Her biri devletin en üst düzeyinde görev yapmıştır, ben 47 yıl görev yaptım mesela...

- Tuncer Kılınç üye değildir. Ankara'da katıldığı toplantıyı burada katılmış gibi gösteriyor.

Haberin Devamı

ERGENEKON'DA SUÇLANANLARI TANIMIYORUM

İstanbul'da yapılan toplantıya emekli büyükelçi, bürokrat ve orgeneral ve Genelkurmay eski başkanları katıldı. Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, “Ergenekon'da suçlanan isimlerle ne tanışıklığım ne de konuşmuşluğum var. Birilerinin düşünceleri kapımızın çalınmasını gerektiyorsa kapımızı çalarlar” dedi.

Bugün saat 13.30 sıralarında Moda'da başlaya toplantıya katılan bazı isimler arasında Sanayi ve Ticaret eski bakanı Cahit Aral, emekli büyükelçiler Fahri Alaçam, Emre Gönensay, Prof.Dr. Sefa Reisoğlu, Dışıişleri eski bakanı İlter Türkmen, Kültür eski bakanı İlhan Evliyaoğlu, MİT eski Müsteşarı Köksal Sönmez, Kara Kuvvetleri eski komutanı Emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Necdet Üruğ, Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Emekli Orgeneral Hakkı Karadayı ve Encümen-i Daniş'in başkanlığını yapan TBMM eski Başkanı Necmettin Karaduman yer aldı.

Haberin Devamı

Toplantıya girişte sorularını yanıtlayan Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, ‘Ergenekon' ismini dava açıldıktan sonra duyduğunu belirtirken, “Tuncay Güney ifadesini 2003 yılından sonra vermiş. Ben anlamış değilim televizyonlardan izliyorum. ‘Derin devlet' diye birşeyi ben kabul etmiyorum. Herkes derin devlete başka bir anlam veriyor” dedi.

Emekli komutan Kıvrıkoğlu, ‘Encümen-i daniş'in doğrudan doğruya bir düşünce kuruluşu olduğunu anlatırken, “Hiçbir şekilde adının başka yerlerde geçmemesi lazım. Her biri devletin en üst düzeyinde görev yapmıştır, ben 47 yıl görev yaptım mesela” diye konuştu. Emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, ‘Encümen-i Daniş'e Tuncer Kılınç'ın üye olmadığını, Ankara'da katıldığı toplantıyı burada katılmış gibi gösterdiğini söylerken, “Ergenekon'da suçlanan isimlerle ne tanışıklığım ne de konuşmuşluğum var” dedi. Kıvrıkoğlu, “Bir gün kapınız çalınır mı?” sorusuna, “Bilmiyorum neye göre kapı çalınır? Birilerinin düşünceleri kapımızın çalınmasını gerektiyorsa kapımızı çalarlar” dedi.

Haberin Devamı

MİT eski Müsteşarı Köksal Sönmez de görevli olduğu süre içinde Tuncay Güney'i tanımadığını bildirirken, “Gizli tarafı olabilir mi böyle bir faaliyetin? Buraya katılan insanların gizli bir faaliyeti yok. Belli bir disiplin içinde güncel konular değerlendirilir. Bu insanlar kahve köşesinde buluşamaz ki. Bu gruptan herhangi bir kişinin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

Dışişleri eski bakanlarından İlter Türkmen de girişte karşısında gazetecileri görünce “Hayrola darbe mi oldu?” diyerek espiri yaparken, “Gizli saklı birşey yok tabii ki. Beyin takımı olsaydık emekli olmazdık” dedi. Türkmen, “Gözaltına alınma korkunuz var mı?” sorusuna, “Bilmiyorum belki bir telefon görüşmesi vardır ama çabuk bırakırlar” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Kültür eski bakanı İlhan Evliyaoğlu da, “Gündemimiz geçen hafta Gazze'ydi. Biz de ‘Ergenekon' diye bir konu değil. Kılıç paşa üyemiz değil” derken, “Gizemli bir toplantı olsa 15 günde bir toplanılır mı?” diye devam etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!