Ergenekon'da 11. dalga

Güncelleme Tarihi:

Ergenekonda 11. dalga
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 08:04

Polis Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da Türk Metal Sendikası ve Avrasya Televizyonu'nda arama yapıyor.

Haberin Devamı

Türk Metal Sendikası'nda arama / Foto Galeri

Saklıbahçe'ye 200 metre

Türk-İş Başkanı Özbek'in evine sokulmadı

Polisin 13 ilde soruşturmayı yürüttüğü ve en az 20 kişiyi gözaltına aldığı belirtiliyor. Avrasya TV'de tüm çalışanların kimlikleri toplandı. Polis bilgisayar ve tüm dokümanları inceliyor. Avrasya TV’de gece ekibi normal yayınını kesmeden sürdürürken, gündüz ekibi de arama yapılan Tv binasının önünde bekletiyor.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/unal_banner.gifGazetecilerin de de yoğun ilgi gösterdiği aramalarda Tv binasının önünde vatandaşlarda kalabalık oluşturdu. Meslektaşlarına destek olmak için bina önüne gelen gazeteciler aramayı izliyor.

Haberin Devamı

Bu arada, televizyonun gündüz ekibinden bazı isimler kimlik kontrolü yapılarak binaya alınıyor. Aramalarda televizyon da bulunan bilgisayarların hardisklerinin birer kopyasının alındığı belirtiliyor.

Emniyet güçleri içeri giriş çıkışları kontrol altında tutuyor.

KKTC’de de bir bürosu bulunan Avrasya TV’de gazeteci Mustafa Balbay ve Hulki Cevizoğlu yaptığı programlarla dikkat çekiyordu.

TÜRK METAL SENDİKASI'NDA ARAMA

Türk Metal Sendikası'nda arama yapan polis, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi'nin yapı planını istedi. Yetkililer de binanın krokisini polislere verdi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/20gozalti_banner.gifSendikanın Söğütözü'nde bulunan genel merkezinde, sabah saat 07.20'de başlayan arama sürüyor. Sendika Mali Sekreteri Mehmet Soyipek, Teşkilat Sekreteri İsmail Dursun ve Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Halime Aydın da arama çalışmalarına eşlik ediyor.

Polis, sendika çalışanlarının içeri girmesine izin vermezken, bazı çalışanlardan kilitli kapıların anahtarlarını aldı.

Türk Metal Sendikası Ankara Şube Başkanı Yavuz Gökçe, “Aramayı bekliyor muydunuz?” sorusunu, “Türkiye'de demokrasinin nereye götürülmek istendiğini herkes biliyor” diye yanıtladı. Gökçe, teşkilat, büro, muhasebe, basın ve sekreteryada 10 civarında bilgisayar bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sendika binasındaki aramalar için takviye polis ekipleri istendi.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/iddianame_isim.jpgÖZBEK'İN EVİNDE ARAMA

Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in Beysukent'teki evinde ve Sendika'ya bağlı Büyük Anadolu Oteli'ndeki polis arama yaptı. Polisler Özbek'in evinin bahçesinde de arama yaptı.

Evinde gözaltına alınan Mustafa Özbek, burada polislerin yaklaşık 6 saat süren aramalarından sonra geniş güvenlik önlemleri altında Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Evden 5-6 poşet dolusu belge emniyete götürülürken, Özbek'in yakınları evden basın toplantıları konuşmalarından torununa ait çizgi film CD'lerine kadar ne bulunduysa götürüldüğünü söyledi.

Gözaltına alınan Mustafa Özbek ile diğer 5 kişinin işlemlerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'a gönderilecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

Türk Metal sendikasına üye işçiler Özbek'in evinin önünde, “Özbek seninle ölüme gideriz”, “Biz hepimiz Özbek'iz” 'Özbek'e uzanan eller kırılsın” şeklinde sloganlar attı.

ÖZBEK'İN İLK SÖZLERİ

Mustafa Özbek, gazetecilerin soruları üzerine, “Ergenekon'dan tutuklanıyoruz. Bunlar hukuk devletinin olmadığını gösteriyor” dedi.

Özbek, “Bir sendikacı olarak Ergenekon ile ne bağlantınız var?” şeklindeki soruya da “Hukuksuzluk” yanıtını verdi.

ŞİRİNOĞLU SOSYAL VE STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ'NDE ARAMA

Şirinoğlu Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde arama başlatıldı.

Batıkent'teki merkeze gelen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi polislerinin, sabah saatlerinde arama çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA 6 GÖZALTI

Soruşturmayı yürüten savcıların istemi ve mahkeme kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınanların Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ve VERSO araştırma şirketi sahibi Erhan Göksel'in adı ile Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Mecit Hazır ve Pevrul Kavlak, Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Muharrem Aslıyüce ve Süleyman Erdinç olduğu kaydedildi.

Emniyet yetkilileri, gözaltılarla ilgili ev ve iş yeri aramalarının devam ettiğini belirterek, işlemlerin tamamlanmasının ardından gözaltına alınan 6 kişinin İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

GAZETECİ İNANÇ DA GÖZALTINDA

Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı da gözaltına alındı. Ayrıca gazeteci Ünal İnanç da İstanbul'da gözaltında.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!