Müziğin sırrı bu konserlerde saklı

Güncelleme Tarihi:

Müziğin sırrı bu konserlerde saklı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 00:00

’Müziğin Sırrı Anlatımlı Konserleri’ dizisi çeşitli temalarla son hız devam ediyor. Radyo ODTÜ’deki Kültür Pazarı programının yaratıcısı Dr.Lütfü Erol’un kurgusuyla hazırlanan konserlerde, izleyiciler, sıradışı etkinliklerle birlikte klasik müziğin az bilinen yönlerini keşfediyor.

Temalı konserler dizisi ’Müziğin Sırrı Anlatımlı Konserleri’, geçen hafta seyircilere bir özel gece daha yaşattı. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konser, ’Aynı Sahneen İki Piyano: Ahengin Güzelliği’ başlığıyla sunuldu. Piyanoların başında Rauf Paşaoğlu ve Sibel Sarıcan yer alırken, Lütfü Erol da orkestra sanat yönetmeni ve müzikçi kimşiği ile yönlendirmeleri ve anlatımıyla konsere dahil oldu.

İzleyicilerin kendilerini aktif bir şekilde sanatın içinde hissetmelerini sağlamayı hedefleyen konserlerin iki yeni teması daha belli oldu. "Özgün Haliyle Asi Çocuk Astor Piazzolla" başlıklı ilk konser 1 Nisan Çarşamba, "Bir Sesin Macerası" başlıklı diğer konser de 20 Mayıs Çarşamba akşamı dinleyicilerin karşısında olacak.

İlki 20 Kasım 2008’de gerçekleşen bu muhteşem konserler dizisi ile seyirci ve sahne arasında çok güçlü bir elektrik oluşuyor ve seyirci, bizzat sanatın kendisi oluyor.

Geliri ile ODTÜ Burs Fonu’na katkı sağlanan bu etkinlikleri öğrenciler 10, öğrenci olmayanlar da 15 YTL’ye izleyebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!