Kış peeling için en uygun mevsim

Güncelleme Tarihi:

Kış peeling için en uygun mevsim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 00:00

Ciltteki akne izlerinin, yaşa bağlı ince çizgiler ile lekelerin azaltılması ve daha canlı bir görünüm elde edilmesi amacıyla yapılan peelingin (cilt soyma), ciltte kalıcı lekelere, tahrişe ve alerjiye neden olmaması için kış aylarında yapılmasının uygun olduğu belirtildi.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rana Anadolu, "cilt soyma"nın, derinin yapısını düzelten, değiştiren, canlandıran, gençleştiren, gözenekleri tıkanmış deriyi canlandırarak sağlıklı hale getiren bir işlem olduğunu söyledi.

Mutlaka uzman hekim yapmalı

CİLDE yönelik yapılacak işlemlerin mutlaka alanında uzman olan bir hekim tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan Anadolu, "Dermatoloji uzmanı, tanı ve tedaviyi yapabilir" dedi. Anadolu, ciltle ilgili her türlü problemin hekime sorulması gerektiğini, hastalık dışında cilt bakımına ilişkin yöntemler hakkında da dermatoloji uzmanından yararlanılmasının uygun olduğunu söyledi. Anadolu, cilt soymanın güneş ışınlarının etkisinin daha az olduğu kış aylarında yapılmasının uygun olduğu belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!