'Cabata ekmek' ile Akdeniz hafifliği

Güncelleme Tarihi:

Cabata ekmek ile Akdeniz hafifliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 00:00

Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü, Cabata ekmeğin, bileşimindeki zeytinyağı ile kalp hastalığı, tansiyon ve kolesterolü olan herkese iyi geldiğini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, İtalyanların meşhur ekmeği "Cabata"yı ürün yelpazesine ekleyerek satışına başladı.

Biga adlı maya

Uzun soluklu AR-GE çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan ekmeğin içerdiği saf zeytinyağıyla Akdeniz mutfağının hafifliğini tüketicilere sunduğunu belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, "Ciabatta (Cabata) ekmeğinin yapılışında ilk fermantasyonun uzun tutulması, hamura ilave edilen zeytinyağından dolayı ekmek şekillerinde ve gramajlarında çeşitlilikler gözlemlenmesi, en büyük farklılığıdır. Cabata yapımında, 'Biga' adı verilen bekletilmiş maya kullanılmaktadır" dedi. Cabata'nın dış kabuğunun sert ve unsu, iç gözeneklerinin yumuşak ve farklı gözenekli olduğuna dikkati çeken İlkbahar, çıtır-çıtır unsu zeytin kokusuna sahip olmasının, içeriğinde kullanılan zeytinyağından kaynaklandığını bildirdi.

Zeytinyağ kalp dostu

ZeytinyaĞInIn kalp dostu bir besin olduğunun bilimsel çevrelerce kabul edildiğini, damar tıkanıklığını kontrol etmede, kolesterolü önlemede, tansiyonu düşürmede yardımcı etkisi olduğuna işaret eden İlkbahar, "Zeytinyağı, yağ asidi dağılımı olarak yüksek oranda tekli doymamış yağ asidi içerir. Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ'nin 'Sağlığınız bizim için çok önemli' sloganıyla ekmek çeşitlerine bir yenisini ekleyerek, tam otomatik makinelerde, el değmeden Cabata ekmeğin üretimine başladığını bildiren Ali İlkbahar, Cabata'nın, özellikle sabah kahvaltıları ile ilköğretim öğrencilerinin beslenmelerinin vazgeçilmez ürünü olarak sofralardaki yerini aldığını söyledi. İlkbahar, 200 gram olarak üretilen Cabata ekmeğinin satışa sunulduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!