Doğalgaz için CD ’li eğitim

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz için CD ’li eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 00:00

Yılbaşı gecesi yedi gencin karbonmonoksit zehirlenmesiyle gündeme gelen Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürlüğü, vatandaşların doğalgazı güvenli kullanmalarını sağlamak için "genel eğitim filmi" hazırlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığı tarafından onaylanan film, televizyonlarda belirli saatlerde yayınlanarak, vatandaşların doğalgazla ilgili bilinçlenmesi sağlanacak.

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Harun Gündüz, Ankara’daki ilk ve orta dereceli okullara dağıtılmak amacıyla, basılan bin adet eğitim filminden oluşan CD’yi, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan’a teslim etti.

Gündüz, doğalgazın bilinçli kullanılması halinde en güvenli yakıt olduğunu belirterek, Eylül ayında çalışmalarına başlanan CD’nin 2008 yılının Kasım ayında tamamlandığını bildirdi.

17 Aralık 2008’de RTÜK’e yaptıkları başvuruda, çalışmanın kamu yararına olduğunu ifade ettiklerini anlatan Gündüz, 14 Ocak 2009 tarihinde gerekli onayların alındığını söyledi. Bilinçli doğalgaz kullanmanın vatandaşın eğitilmesi ile mümkün olacağını vurgulayan Gündüz, şunları kaydetti:

"Çocukların daha sorgulayıcı, olayları daha irdeleyici yapıları gereği, eğitim filmlerini çocukların da ilgisini çekecek şekilde, çizgi film haline getirerek hazırlattık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettiğimiz CD’ler, öğrencilere dağıtılarak, hem kendileri hem de aileleri, doğalgazın hatalı kullanımında kaynaklanan olumsuz olaylar yaşamalarını önleyecek. "

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!