Hayali yazıma karşı ’Alo seçmen hattı’

Güncelleme Tarihi:

Hayali yazıma karşı ’Alo seçmen hattı’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2009 00:00

CHP Ankara İl Başkanlığı son dönemlerde ortaya çıkan hayali seçmenler ve seçmen kütüğünde ismi olmadığı için oy kullanamayacak vatandaşların sayılarındaki artış üzerine "Alo seçmen sorgulama" hizmeti başlattı. Ankaralılar 418 33 35 ve 425 98 28-29 numaralarını arayarak, adlarını ya da adreslerini vererek seçmen listelerinde olup olmadıklarını öğrenebilecekler.

5 Ocak’ta askıya çıkan seçmen listelerinin 30 Ocak’ta askıdan indirileceğini hatırlatan CHP Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı uygulamayı şöyle anlattı:

"Son dönemlerde hem Ankara’da hem de Türkiye’nin bir çok yerinde hayali seçmenler türedi. Bu da yetmezmiş gibi var olan seçmenin de listelerde olmadığını gördük. Biz de buradan hareketle Yüksek Seçim Kurulu’nun bize verdiği sistemi geliştirerek seçmen sorgulamayı kolaylaştıran bir sistemi kurduk.

Keçiören’de tuhaf artış

Diyelim ki Bahçelievler’den bir vatandaş arıyor. Soyadını, TC kimlik numarasını ya da adresini bize söylediğinde hanesinde kaç seçmen olduğunu ve apartmanında kaç seçmen olduğunu söylüyoruz. O da kendi hanesinde ya da apartmanında bir yanlışlık olduğunda bizi uyarıyor ve biz de itirazımızı yapıyoruz. Hangi partiden olursa olsun Ankaralı hemşerilerimiz bizleri arayabilir ve seçimlerde oy kullanıp kullanamayacaklarını kolaylıkla öğrenebilir.

Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarda 22 Temmuz seçimlerinden bu yana Etimesgut’ta 50 bin, Keçiören’de 72 bin seçmen artışı görünüyor. Buralarda seçmen olmadığı halde kaydı yapılan kişiler var. YSK’ya da bunları bildirdik. Muhtemelen anormal artış olan bu ilçelerde bir azalma olacak. Biz 29 Mart seçimlerinin adil geçmesi için parti olarak elimizden geleni yapıyoruz, vatandaşımızın da oylarına sahip çıkmasıyla Türkiye için çok önemli olan bu seçim sağlıklı bir şekilde yapılacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!