Kocaeli'de 500 çocuk yemekten zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide 500 çocuk yemekten zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 12:20

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı bazı 18 ilköğretim okulunda yemekten zehirlenen öğrenci sayısı 500'e ulaştı.

Dün aynı yemek firmasından gönderildiği belirlenen yoğurtlu ıspanak ve makarna yiyen Yunus Emre İlköğretim Okulu’ndan 158, Bağırganlı İlkÖğretim Okulu'ndan 10, Beylerbeyi İlköğretim Okulu'ndan 6, Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 2, Hurşit Güneş İlköğretim Okulu'ndan 9, Yusufça İlköğretim Okulu'ndan 3, öğrenci olmak üzere toplam 188 öğrenci hastanelere kaldırıldı. Cami hoparlörlerinden yapılan anonsun etkisiyle gece ilerleyen saatlerde diğer köy okullarındaki çocuklar da mide bulantısı ve kusma şikayeti görülünce hastanelere götürüldü. Hastanelere götürülen çocuk sayısı gece yarısı 500'ü buldu. Tüm çocuklar daha sonra taburcu edildi.

Kocaeli Valiliği ile İl Milli Eğitim müdürlüğü zehirlenme ile ilgili olarak soruşturma başlatılırken, yoğurtlu ıspanak ve makarnadan oluşan yemeklerden alınan numuneler incelenmeye başlandı.

Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, taşımalı eğitim kapsamında 18 ilköğretim okulunda zehirlenme belirtileri görüldüğünü, ortada ciddi bir durum olmadığını, araştırmanın sürdüğünü söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!