AKP’de düğüm çözüldü

Güncelleme Tarihi:

AKP’de düğüm çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 00:00

AKP’de aday düğümü Etimesgut dışında çözüldü. Merakla beklenen Çankaya’ya eski ANAP’lı Bülent Akarcalı aday gösterildi. Akarcalı’ya karşılık CHP’nin adayının kim olacağı sorusu ise şimdiden Başkent kulislerinin en merak edilen konularından birisi oldu.

AKP’nin merakla beklenen Ankara ilçe adayları, Etimesgut dışında belli oldu. Başbakan Erdoğan’ın son genel seçimin hemen sonrasında ’kazanılması talimatını’ verdiği CHP’nin kalesi Çankaya’ya eski ANAP’lı Bülent Akarcalı aday gösterildi. Akarcalı’ya karşılık CHP’nin adayının kim olacağı sorusu ise şimdiden Başkent kulislerinin en merak edilen konularından birisi haline geldi.

Sincan’da mevcut Başkan Hasan Altın ve eski İlçe Başkanı Rıza Gezer arasındaki çekişmeden galip çıkmadı. AKP Sincan’a Mustafa Tuna’yı aday koyma kararı aldı. Bu karar Sincan’da şok etkisi yarattı.

29 Mart’ta yapılacak seçimler öncesi aday belirleme sürecinde en ilginç sonuç Mamak’ta çıktı. Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin’in Elmadağ Belediye Başkan Adayı olması kararlaştırdı.

Açıklama en geç Cuma

Bu sürpriz kararda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in etkili olduğu iddia edilirken, Şahin’in Elmadağ’lı olmasının da bu seçimde önemli bir etken olduğu belirtildi. Şahin’den boşalacak koltuğu almak için yarışacak AKP’li ise eski Mamak İlçe Başkanı Mesut Ağgül olarak belirlendi.

AKP içinde adaylık yarışının yaşandığı bir başka ilçe olan Gölbaşı’nda ise son dakikada Abdülnasır Haşlak’la devam edilmesi kararlaştırıldı.

Çankaya, Mamak, Sincan ve Gölbaşı’nda adayların kesinleşmesinin ardından açıklanmayan tek ilçe olan Etimesgut’ta mevcut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz’ın yeniden aday gösterilme ihtimalinin yüksek olduğu ileri sürülüyor. Yılmaz’ın yeniden aday gösterilmesine Başbakan’ın sıcak baktığı da kulislere sızan bilgiler arasında.

Edinilen bilgiye göre Etimesgut düğümünün çözülmesiyle AKP yönetimi en geç Cuma günü adayları resmi olarak açıklayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!