Kırıkkale'deki ‘Büyük Kale’ operasyonuna 9 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkaledeki ‘Büyük Kale’ operasyonuna 9 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2009 13:51

KIRIKKALE Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, yaklaşık iki yıldır sürdürülen teknik takibin ardından, başta kent merkezi olmak üzere İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa ve Ankara'nın Kalecik İlçesi'nde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda gözaltına aldığı 44 zanlıdan 9'u çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

‘Büyük Kale’ operasyonu adı altında düzenlenen operasyon sonrası, ‘suç örgütü kurarak çek ve senet tahsilatı yapmak, ihalelere fesat karıştırmak, uyuşturucu ticareti yapmak, adam kaçırmak’ gibi suçlardan gözaltına alınan 44 kişinin ifadeleri alındı. 5 zanlının daha arandığı belirtildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ruhsatsız 3 tabanca, 5 kuru sıkı tabanca, 7.65 mm. çapında tabanca mermisi, 2 ruhsatsız av tüfeği, cep telefonları, 2 işyerinde sahte kimlik fotokopileri, 3 kilo uyuşturucu ve 130 kök hintkeneviri ele geçirildi.
Dün sabah saat 10.00'da başlayan ve gece saat 24.00'e kadar süren sorgularının ardından zanlılardan G.K., N.Ç., L.A., F.P., A.V.B., K.Ç., Ö.B., S.V.B. ve H.D. hakim tarafından tutuklanarak Kırşehir Kapalı Ceza Evi’ne gönderildi. Diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!