Berlin fişliyor Ankara uyuyor

HÜRRİYET Avrupa, Almanya’da yaşanan büyük bir rezaleti ortaya çıkardı. Ankara’nın ’unuttuğu’ Avrupalı vatandaşlarımızın, yaşadıkları ülkelerde itilip kakıldıklarını, ayrımcılığın her türlüsüne maruz kaldıklarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Haberin Devamı

Hürriyet Avrupa’nın dünkü "Berlin’de Hasan ile Hans ayrımı" başlıklı manşetine göre Berlin polisi suça karışmış gençleri etnik kökenine göre ayırıyor. Alman pasaportu taşımalarına rağmen suça karışan gençler, ’Alman’ veya ’Alman olmayan’ diye ayrı ayrı fişleniyor.

BAKAN BİLE YENİ DUYDU Berlin’in ırkçıları sevindirecek bu uygulamayı 7 yıldır sürdürdüğünü kendi bakanları bile Hürriyet’ten

GÜNÜN SÖZÜ
"TSK’ya darbe yapsın diye baskı yapıyorlar. TSK galeyana gelmiyor. Bir yönüyle de TSK’yı toplumda küçük düşürmek istiyorlar. Bu dava çökecek göreceksiniz. Bunun altında kalacaklar." (Ergenekon davasında savunmasını yapan Doç. Emin Gürses)
öğrenmiş. Berlin Eyaleti’nin Uyum Bakanı Heidi Knake-Werner, "Ben de yeni haberdar oldum. Bu uygulama yabancı düşmanlığını artırır. Yabancı düşmanlarının ekmeğine yağ sürer" diyor.

ÖNERGEYE YALANLI YANIT
Yeşiller’in Türk kökenli eyalet milletvekili Bilkay Öney ise oldukça ağır konuşuyor. Eyalet yönetimini resmen yalancılıkla suçlayan Öney’in tepkisi şöyle: "Soru önergelerine cevap verirken kökenine göre kayıt tutmadıklarını söylüyorlar. Meclisi ve bizi kandırıyorlar. Yalan söylüyorlar."

EUROTÜRKLER ŞAŞIRMADI Siyasetçileri şaşırtan bu ayrımcı uygulama, Berlinli Türkleri hiç şaşırtmamış! Pek çok alanda ayrımcılığa maruz kaldıklarını söyleyen Türkler, "Biz ne yaparsak yapalım, ister Alman vatandaşı olalım, ister olmayalım bize karşı tutumları ve bakışları hiç değişmiyor" diyorlar.

GÖZLER ANKARA’DA Ve bütün bunlar olup biterken, kendi vatandaşları itilip kakılırken Ankara, Berlin’in Uyum Bakanı kadar tepki göstermiyor. Çünkü Türk hükümetleri, Avrupalı Türkleri sadece seçimden seçime hatırlıyor.

Zaten AKP’li bakanlar, artık sık sık Almanya’ya gidip, halkın arasına giremiyorlar. Dinci holdinglerin ve Deniz Feneri’nin mağdurları hemen tepki gösteriyorlar; karşılarında Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Demirci ile ’kefenci amca’ Hanefi Doğan’ı buluyorlar.

Biliyor musunuz

KURAN’ı Türkiye’de ilk kez İngilizceye çeviren ve Anavatan’dan Diyarbakır belediye başkan adayı gösterilecek olan İlahiyatçı Doç. Dr. Niyazi Kahveci’nin merhum Adnan Kahveci’nin ölümünden önce hazırlamış olduğu ’Kürt Raporu’na işlerlik kazandırmak istediğini söylediğini... YURT Partisi’nin, Genel Başkan Yardımcısı Dr. Gamze Güngörmüş Kona’nın koordinatörlüğünde Mecidiyeköy’de il başkanlığında cumartesi günleri (12.00-15.00) seminerler dizisi halinde sürecek Siyaset Okulu’nu hizmete soktuğunu (gamzekona@gmail.com)... DSP’nin, İstanbul Büyükşehir adaylığı için Hikmet Çetin’e, Kadıköy için de SHP’nin eski Ankara Büyükşehir adaylarından Korel Köymen’e teklif götürüldüğü ancak kabul edilmediğini... DOĞUKENT Kooperatif Birlikleri Başkanı Üstün Balamir’in DSP Mamak’tan; Ayten Karadağ’ın CHP İzmir Şirinyer’den; Beşiktaş Belediyesi Ruhsat Müdürü Cemal Aksoy CHP Malatya’dan aday olduklarını... GİRESUN ve Şebinkarahisar hemşeri derneklerinin, Sarıyer’den CHP adayı Şükrü Genç’e destek amacıyla Y.Z. Öniş kapalı spor salonunda cumartesi akşamı bir yemek vereceklerini...

Sol eğilimli seçmenler listelerde yok
Bu listelerle AKP yerel seçimleri %70’lerle alabilir

BASKILARLA YSK, uyduruk seçmen listelerini bir kere daha askıya çıkardı.

Bugün (dün) listeleri inceledik ve aile olarak listelerde bulunmadığımızı gördük. Oysa ki, 4 yıldır aynı adreste oturuyoruz ve son genel seçimlerde adımız vardı, oyumuzu kullandık.

Bu seçmen listeleri bir AKP oyunudur ve mutlaka sorgulanması gerekmektedir. Kimlik numarasına dayalı bir seçmen listesi yapılması gerekirken, saçma bir uygulama olarak adrese dayalı bir listeleme yapılmış, o da baştan sona uyduruktur. Artık birilerinin bu gayri ciddi olaya el koyması gerekmektedir. Yakın iş ve ev çevremizde yaptığımız soruşturmada özellikle ’sol’ eğilimli seçmenlerin listelerde olmadıklarını saptadık.

Eğer bu konu ciddi biçimde araştırılmaz ve çözümlenmezse, tüm seçmenler bilinçli biçimde adlarını listelere yazdırmazsa, ne yazık ki, Mart seçimlerinde AKP %70 oy alacaktır.

Türk halkı artık uyumasın...
emih KALKANOĞLUElk. Müh. /Arş. yazar

Seçmenimin % 25’i uçmuş

ATAKÖY 7, 8, 9, 10. Blokların Muhtarı Aylin Keserkaya "Benim 18.750 seçmenim vardı, askıya çıkan listelerde 14.169’a düşmüş, yani 4.581 seçmenim yok olmuş. Bu %30’a yakın; büyük bir rakam" diyor. Keserkaya’ya soruyoruz:

- Bu kargaşa neden böyle oldu?

- Adrese dayalı sistemi biliyorsunuz... Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Bakırköy Belediyesi’nin Harita Müdürlüğü, mahalledeki blok isimlerini değiştirdi ancak bunların bazılarını Ankara’da Nüfus İşleri bilgisayarınca kabul etmedi. En garibi de, bilgisayar A1 Blok’u kabul etmeyince 1L Bloku olmuş. Nergis Sokak ’Küçük Nergis’; Hanımeli Sokak başka mahallede olduğu için ’Hanımeli Çiçeği’, Beyaz Lale Sokağı’Lale’ye dönmüş; Deniz Sokağı ’Küçük Deniz’, Çınar ’Eski Çınar’ yapılmış... Sakinlerimiz de seçmenlikten uçmuş.

- Çözüm...

-
Bu tür aksaklıklarda YSK’ya göre şu yapılacak: Kişiler önce muhtara gidecekler. Kişinin listede ismi yoksa, muhtardan aile kimlik belgesi denilen Form belgesini alacaklar. Nüfus müdürlüğüne giderlerken de yanlarında ayrıca elektrik, su, telefon, doğalgaz abone sözleşmesi veya faturası, noterden tasdikli kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgelerden birisini de götürecekler.

Nüfus Müdürlüklerinden alacakları adres değişikliğinin uygun olup olmadığına ilişkin gerekçeli belgeyi ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edip seçmen olabilecekler.

SKANDAL... 6000 seçmenli Finike ilçesinde 1000’e yakın seçmen (%20 sanal seçmen) yalan beyan nedeniyle İlçe Seçim Kurulu tarafından savcılığa sevk edildi... Sevk edilenler arasında Finike Belediye Başkanı’nın kızının ve Belediye Başkan Vekili C. Tuna’nın da olduğunu finike.com.tr yazıyor.

Yazarın Tüm Yazıları