Bebek öldü dediler ama ceset ortada yok

Güncelleme Tarihi:

Bebek öldü dediler ama ceset ortada yok
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2009 00:00

Gülhan ve Ercan Özdemir, beş yıllık özlemin ardından 22 Ekim 2005’te bir erkek bebek sahibi oldu.

Fatih ismi verilen bebek, ailenin ilk çocuğuydu. Yeni doğan bebek, solunum yetmezliği yüzünden kuvöze alınırken, anne taburcu edildi. Beş gün sonra ise bir hastane görevlisi Özdemir çiftini arayarak bebeklerinin öldüğünü söyledi. Ama ortada bebeğin cesedi yoktu. Hastane görevlileri, bebeklerin toplu halde gömüldüğünü söylüyor.

BAKIRKÖY Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 22 Ekim 2005’te doğan ve Fatih ismi verilen bebeğin kuşkulu ölümü üzerine Ercan ve Gülhan Özdemir, doktorları ve hastane görevlilerini savcılığa şikayet etti. Ancak, İstanbul Valiliği o gün görevli doktorlar ve memurlar hakkında soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine morgda çalışan Ümit Kayabaşı ile Hasan Ermağan hakkında görevi ihmalden dava açıldı. Ermağan’a on, Kayabaşı’na ise beş ay hapis cezası verildi ama sabıkasız oldukları için ceza ertelendi. Ancak, Özdemir çifti, bebeğin ölmediğine, birisine satıldığına inanıyor. Zaten savcılığa da bunun için başvurmuşlardı.

Soruşturma sırasında hemşireler, bebeğin öldüğünü, ölüm belgelerinin de doktora imzalatıldığını söyledi. Tanık olarak dinlenen sorumlu Dr Mehmet Cengiz ise solunum cihazına bağlı bebeğin öldüğüne dair defin ruhsatını ve morg belgelerini hazırladığını ama nasıl olduysa cesedin ortadan kaybolduğunu söyledi. Ümit Kayabaşı, suçu Hasan Ermağan’ın üzerine attı. Ermağan da, ceset teslim edildiğinde morgda olmadığını, baba geldiğinde de cesedin Kimsesizler Mezarlığı’na defnedilmiş olabileceğini söylediğini ifade etti.

Üç yıl süren davadan sonra mahkeme bebeği ölmüş kabul etti, cesedi kaybettikleri için de sanıkları cezalandırdı. Ancak Gülhan ve Ercan Özdemir, bebeklerinin ölmediği konusunda ısrarlı. Gülhan Özdemir, "Mahkeme neden DNA testi yaptırmadı? Oysa bu konuda ısrar etmiştik" diyor.

BAŞHEKİM ZAFER ÇUKUROVA

Bebekler topluca gömüldü

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Zafer Çukurova, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Bebek eks olmuş. O tarihte morgda bulunan yedi-sekiz terkedilmiş bebek, topluca Altınşehir Mezarlığı’na defnedilmiş. Aile önce bebeği almayacağını söylemiş. Çünkü bazı aileler, bebeklerin defin işlemiyle pek uğraşmak istemiyorlar. Bu aileye de, ’İsterseniz gömülen yedi-sekiz bebeğe DNA testi yapılsın, dava açmayın’ dedim. Ama onlar parasal getirisi olacak diye dava açtılar. O bebeklerin topluca gömüldüğüne dair belgemiz var. Ayrıca bir defin kağıdı zaten olmaz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!