MHP'li Vural'dan seçmen listesi iddiası

Güncelleme Tarihi:

MHPli Vuraldan seçmen listesi iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2009 16:38

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından partilere gönderilen seçmen listeleriyle, İlçe Seçim Kurullarındaki seçmen listeleri arasında farklılıkların bulunduğunu belirterek, “Acaba mükerrer seçmen listeleri mi var, güncellemeleri neye göre yapıyorsunuz? Bu sorunun cevabını bekliyoruz” dedi.

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Vural, seçmen kütükleri konusundaki yapısal endişelerin hala giderilmediğini, kütüklerin sağlıklı bir şekilde oluşturulması için kendilerine verilen yetkiyi kullanmaya devam edeceklerini söyledi.

Vural, İstanbul Beylikdüzü ilçesinde, bazı kişilerin oturmadıkları halde seçmen yazıldığını, bunun giderilmesi için de İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunduklarını hatırlattı. Kurulun, “3 bin 700 seçmenin kayıtlarında görülmediği, dolayısıyla bu konuda karar verilmesine gerek olmadığı” sonucuna vardığını dile getiren Vural, şöyle devam etti:
“YSK, seçmen kütüklerini hazırladıktan sonra, listeleri siyasi partilere ve muhtarlıklara gönderiyor. Bize gönderilen seçmen kütükleri üzerinden değerlendirmeler yapıp itirazda bulunuyoruz. Bizim elimizdeki listelerde seçmen olarak yazılıyor, ama İlçe Seçim Kurulundaki listelerde seçmen olmadıkları görülüyor. YSK'nın elinde başka, partilerin elinde bir başka bir seçmen listesi mi var? Bu konu açıklığa kavuşturulmalı. MHP Genel Merkezine gönderilen seçmen listelerinde 3 bin 700 kişinin ismi var. İlçe Seçim Kurulu, kontrol yapıyor, (Bunlar seçmen değil) diyor. Acaba mükerrer seçmen listeleri mi var? Güncellemeyi neye göre yapıyorsunuz? Bu sorunun cevabını bekliyoruz. Mükerrer, iki sanal listesiyle karşı karşıya mıyız?”

Vural, MHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığının, bin 893 seçmenin ilçede oturmadığına ilişkin itirazının da İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildiğini ve bu kişilerin ilçede oturdukları kararına vardığını söyledi.

Partilere seçmen listelerinin ne zaman gönderildiğinin sorulması üzerine de Vural, listenin askıya çıkmadan önce kendilerine verildiğini hatırlattı.

Bu listeye bakarak, partilerin itirazlarını yaptığını yineleyen Vural, “Anlaşılan o ki bu konuda iki seçmen listesi arasında bir takım faklılıklar olduğunu görüyoruz. Merkezi sistemde seçmen olarak gözükenler, Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi'nde (SEÇSİS) seçmen olarak gözükmüyor. Bu da ciddi bir tereddüt meydana getiriyor” diye konuştu.

İSRAİL'İN GAZZE'YE YAPTIĞI SALDIRILAR

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Gazze'ye yapılan saldırılar sonucu Hükümetin izlediği politikayı da eleştirdi. “Başbakan Erdoğan'ın yurt dışına yaptığı gezi, iç kamuoyunun gazını almaya yönelik bir gezi olmamalıdır” diyen Vural, Başbakan Erdoğan'ın, bu konuda Parlamentoyu dışladığını ve parlamentoya bilgi vermediğini söyledi. Vural, “Parlamentodan saklanan nedir? Keşke oralara gitmeden önce bu milleti temsil eden siyasi partilerden, duruş konusunda destek alsaydı. Kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerden haberimiz yok” diye konuştu.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi de veren Vural, Başbakan Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile yaptığı görüşmede, “Gazze'de yapılan saldırı öncesinde ipuçları verildiğine” ilişkin haberlerin medyada yer aldığını belirtti.

Vural, önergesinde şu sorulara yer verdi:
“Sayın Başbakanın, İsrail Başbakanı Olmert ile yaptığı görüşme sırasında Gazze'ye yapılan saldırı hakkında bilgi verilmiş midir? Bu konuda bir saldırının yapılacağına ilişkin bir intiba edinilmiş midir? Sayın Başbakanın, İsrail Başbakanı ile görüşmesi kaç saat sürmüştür, görüşmede kimler bulunmuştur? Bu görüşmenin tutanakları tutulmuş mudur?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!