Bu provaydı 10 numarası Moskova'da

Güncelleme Tarihi:

Bu provaydı 10 numarası Moskovada
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2009 00:00

Hadise, "İzlediğiniz daha hiçbir şey değil. 10 numara bir işle Moskova'ya gideceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE HADÄ°SE'NÄ°N MUHTEÅžEM GÖSTERÄ°SÄ°    Â

Ä°ÅžTE O ÅžARKI

Moskova'da yapılacak 2009 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Crazy For You" (Düm Tek Tek) adlı şarkıyla ülkemizi temsil edecek olan Hadise'nin yılbaşı gecesi ilk kez seslendirdiği şarkı, müzik otoriteleri ve halk tarafından beğenildi. Kamuoyunun gösterdiği olumlu tepkiler karşısında mutlu olduğunu belirten Hadise, "İzlediğiniz daha hiçbir şey değil. 10 numara bir işle Moskova'ya gideceğiz" dedi.

- Eurovision'da seslendireceğiniz "Crazy For You" (Düm Tek Tek) birkaç küçük eleştiri dışında beğenildi, güzel eleştiriler alıyor. Herhalde şimdi çok rahatlamışsınızdır...

Hem de nasıl. Şarkının beğenilmesi, güzel tepkiler alması beni çok mutlu etti. Ama izlediğiniz daha hiçbir şey değil. Çünkü şarkı tam olarak bitmedi. Dansımız, koreografimiz, dansçılarımız her şey dört dörtlük olacak. Ekranda izlediğiniz koreografi, yapacağımız gösterinin son hali değildir. Bomba gibi sürprizlerle, 10 numara bir işle Moskova'ya gideceğiz. Gerçekten kamuoyunun desteğini bana çok mutluluk verdi. Bunun devam etmesini istiyoruz. Şimdi Eurovision camiasını etkilememiz gerek. Herkesin fikri, desteği benim için çok önemli. Eurovision'da ilişkiler de çok artı kazandırıyor. O yüzden Türk halkından, uluslararası ilişkiler anlamında desteğe ihtiyacımız var.

- Hangi duygular içindesiniz... Gurur, sevinç, heyecan, kibir… Ya da hiçbiri?

Koltuklarımıza kurulup Eurovision oylamasını beklemek bizim ailede bir gelenekti. Çaylarımızı yanımıza alır heyecanla annemle birbirimize sarılarak beklerdik. Hatta Eurovision'un kitabını bile okumuştum. Şimdi 3 dakika şarkı söyleyeceğim ve Türkiye'yi temsil edeceğim.

- Peki, Avrupa'da yaşayan birisi olarak hiç Türkiye'ye oy gönderdiniz mi?

Bu provaydı 10 numarası Moskovada
Sertab Erener'e oy atmıştım. Çünkü sahne şovu harikaydı. Bu yüzden birinci olacağına da emindim.

- Türkiye Eurovision'da son yıllarda başarılı sonuçlar alsa da, hüsranla biten sonuçlar da hafızamızda. Hiç "Ben de sonuncu olurum ya da sonuç hüsranla biter" diye bir korkunuz oldu mu?

Olmaz olur mu? Şimdilik ön elemeleri düşünüyorum. Benim kendime güvenim tam. Ancak sonuçları belirlemek benim işim değil. Çok kötü bir sonuç alırsam, kader kısmet derim. Kendimi rahatlatmaya çalışırım. Türkiye adına üzülürüm. Mantıken başarı kadar başarısızlık da işin içinde var. Ancak duygusal olarak insan zor anlar yaşayabilir. "Birinci olacağım" diyenlerden değilim. "İyi olacağım" diyenlerdenim.

- Özelinizi gizlemek istiyorsunuz ama Eurovision süresinde bütün gözler sizin üzerinizde olacak ve özel hayatınız çok konuşulacak.

Evet, bütün gözler benim üzerimde olacak ancak ben ortalarda olmayacağım, çünkü bu süre zarfında çalışıyor olacağım. Ben kimselere laf atmayınca, kimselerle görünmeyince üzerime basın tarafından iftira atıldı. Yok, Beyaz, yok Okan, yok başka şeyler. Hepsi yalandı. Benim şimdiye kadar hiçbir özelimi kimseler bilmedi. Basın ben sustukça yazdı. Ama maalesef genellikle yalan haberler yapıldı. Türkiye'de yaşamıyorum bu yüzden de iftiraları okumuyorum. Mesafe koymam beni koruyor adeta. Bildiğim bir söz var; "Kimse için uykumu bozamam!"

Yabancıların kafasını karıştı

Ender TÃœRKKAN / (DHA)

Hadise'nin İngilizce seslendirdiği "Düm Tek Tek" adlı şarkı, yabancıların üzerinde farklı etkiler yarattı. Eurovision meraklılarının buluşma adresi olan ‘www.esctoday.com’ adlı internet sitesinde Hadise'nin ‘Düm tek tek’i hakkında yapılan yorumların sayısı 200'ü aştı.

Övenler

/images/100/0x0/55ea63e0f018fbb8f87cd1e0
----------

Akis (Yunanistan): Mükemmel bir seçim. Yunanistan'dan komşumuza, tebrikler ve Moskova'da başarılar.

Never Cry (İngiltere): Bravo, bravo, bravo Türkiye

Kivar (İspanya): Şarkıyı ve Hadise'yi çok sevdim. İspanyalıyım ve yarışmada Türkiye'yi desteklemek için oy kullanacağım. .

Solanj (Fransa): Özür dilerim Yunanlılar ama bu şarkı çok güzel

Haberin Devamı

EleÅŸtirenler

--------------

Same Sky (Belçika): Güzel bir şarkı değil ama eğlenceli. Eklemeler yapmazsa Kenan Doğulu'nun derecesini yakalayamaz

Stelios Evens (Yunanistan): Eurovision'a uygun deÄŸil. Danslar da modern deÄŸil

Haberin Devamı

Thefillos (Yunanistan): ‘Shake it up şekerim'i hatırlattığınız için teşekkür ederim. Arnavutluk'un şarkısından daha iyi,

Emperio Armani (İtalya): Beklenilen kadar güzel bir şarkı değil. Önümüzdeki aylar içinde geliştirilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!