Erdoğan yüzünü güldürdü

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan yüzünü güldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2009 01:00

Başbakan Erdoğan, Suriye’ye hareketinden önce Ankara’nın başkan adayını bugün açıklayacağını söyledi.

Havalimanında gerginliği gözden kaçmayan Melih Gökçek, VIP salonunda Erdoğan’la 10 dakika konuştuktan sonra rahatlamış ve stresini atmış göründü. Gökçek soruları, "Ben de açıklama yapılmasını bekliyorum" diye yanıtladı.

AKP’de merakla beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düğümü bugün çözülüyor. Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara adayını bugün saat 11.00’de parti genel merkezinde açıklayacak. Erdoğan’ın büyük bir sürpriz olmazsa Melih Gökçek’in adaylığını açıklaması bekleniyor.

Erdoğan, Ortadoğu ülkelerine yönelik barış turunun ilk durağı olan Suriye’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gazetecilerin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayıyla ilgili soruları üzerine, "Sayın Gökçek’le veyahut Ankara’nın adayıyla ilgili konularda yarın (bugün) bir açıklamamız olacak" dedi. Erdoğan, "Gökçek’le yola devam edeceğinizi mi açıklayacaksınız?" sorusuna, "O zaman yarının bir ehemmiyeti kalmaz. Yarın açıklayacağız" yanıtını verdi.

Memnun ayrıldı

Erdoğan’dan yarım saat önce Esenboğa Havalimanı’na gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek gergindi. Gökçek, basın toplantısının ardından VIP salonunda Erdoğan ile 10 dakikalık bir görüşme yaptı. Salondan ilk olarak çıkan Gökçek’in stresli yüz ifadesi yerini rahatlamaya bırakmıştı. Gökçek, Erdoğan’ı selamlamak üzere yerine geçtiğinde kameralara gülümsemekten kendini alamadı. Gökçek, gazetecilerin görüşmeye ilişkin soruları üzerine yine gülümseyerek, "Ben de sizin gibi açıklama yapılmasını bekliyorum" dedi. Başbakan’ı uğurlamaya gelenler arasında Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar’ın da bulunması dikkat çekti.

MYK’ya oylatmadı

Bugüne kadar açıkladığı 5 Büyükşehir ve 18 ilin adayını MYK’da oylatarak açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir ve ilçe adaylarını MYK’ya götürmeden açıklayacak. Erdoğan, Katar Başbakanı El Tani’nin ziyareti nedeniyle önceki gün MYK’yı toplayamamıştı. Erdoğan’ın havaalanındaki açıklamasının hemen ardından Ankara milletvekilleri acil olarak genel merkeze görüşmeye çağrıldı. AKP Genel Başkan Yardımcıları Necati Çetinkaya ve Hüseyin Tanrıverdi, Ankara’da bulunan milletvekilleriyle adaylarla ilgili son değerlendirmeleri yaptı.

Bugün Büyükşehir adayını açıklayacak Erdoğan’ın, ayrıca Büyükşehir için adı geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar ile yola devam edeceklerini açıklaması bekleniyor. Hürriyet’e konuşan Altınok ise "Ne olacağını bilmiyorum. Benimle kimse görüşmedi" dedi.

Sonra direksiyona geçti

MELİH Gökçek, Başbakan Erdoğan’ı el sallayarak uğurladı. Uçağın havalanmasının ardından kameraların yoğun ilgisi altında makam aracına doğru yönelen Gökçek, şoförüne, "Ben kullanacağım" dedi. Gökçek, AKP Ankara İl Başkanı Halis Bilge’yi de arabasına davet etti. Arabanın direksiyonuna geçen Gökçek, yan koltuğuna Bilge’yi de alarak havalimanından ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!