Gökçek Altınok’a Altınok Gökçek’e ne hediye alırdı

YENİ yılın ilk günü.. 2008 yılının bütün yorgunluğu, acısıyla tatlısıyla geride kaldı. Kent olarak, Ankara olarak önümüzde bembeyaz bir sayfa, son derece değerli 365 gün duruyor. Dilerim, yöneticisiyle, kentlisiyle, medyasıyla hakkını verebiliriz.

Yeni bir yıla her ’merhaba’ dediğimizde, birçok ilköğretim okulunda arkadaşlığı, paylaşmayı, karşılıklı olarak vermenin ve almanın ne kadar değerli olduğu anlatan özel bir etkinlik düzenlenir. Sınıfta, bir kura çekilir. Her öğrenci, kurada kendisine çıkan arkadaşına küçük bir hediye alır. İsimler son güne kadar özenle saklanır. Ve o gün geldiğinde, bütün çocuklar sınıflarının kocaman bir aile olduğuna bir kez daha şahit olurlar.

Peki bugün Ankara’yı yöneten belediye başkanları, bir ilköğretim okulunda okuyan sınıf arkadaşları olsalardı ve yeni yılda kura çekip kendilerine çıkan arkadaşlarına hediye alsalardı.. Hangi başkan, hangi hediyeyi seçerdi?

Tahmin etmeye çalışalım.

Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir tepsi ev baklavası ile 1 kilo yaprak sarma alırdı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Abdülnasır Haşlak, bir saksı içinde sevgi çiçeği hediye ederdi.

Sincan Belediye Başkanı Hasan Altın da, Haşlak’ınkine yakın bir hediyeyi, laleyi seçerdi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bir Ankara Evi maketini tercih edebilirdi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, bir gömlek ve kravat hediye ederdi.

Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraagaç, muhtemelen bir kilo dut ile sevindirirdi arkadaşını..

Etimesgut Belediye Başkanı Serhat Kemal Yılmaz, uzun süre kafa patlatır, en sonunda bir kasa halk ekmeğinde karar kılardı.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin için, belki de tek alternatif Mamak çöplüğünde üretilen salkım domateslerden bir kasa olurdu.

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, içinde kaliteli viskiyle bir yılbaşı sepeti hazırlatırdı. Ama bütün arkadaşlarının ’kırmızı çizgileri’ olduğu için hediyeyi alan, sadece sepetteki çikolatalar ile fıstıkları yerdi.

Buraya kadar her şey normal..

Ama ya kurada Melih Gökçek Turgut Altınok’a, Turgut Altınok da Melih Gökçek’e çıksaydı, birbirlerine ne hediye alırlardı?

Öyle ya, birisi Okul Meclis Başkanı, diğeri Sınıf Temsilcisi..

Tam bu noktada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın aday tercihlerinde tıkandığı gibi ben de tıkandım. Bilemedim..

Belki de bu soruyu her iki başkana sorup, cevapları onlardan almak gerekiyor. Bir cevap gelirse, haftaya bu köşeden duyurmak boynumuzun borcu olsun.

Yeni yılda dünyanın neresinde olursa olsun, acıların bitmesini, gözyaşlarının dinmesini diliyorum.

Yeni yılınız kutlu olsun..
Yazarın Tüm Yazıları