AŞTİ Servis Kooperatifi topu UKOME’ye attı

GEÇEN haftaki AŞTİ servislerine karşı yapılan şikayetleri sıralayan yazıma AŞTİ Otobüsçüler Dernek ve Kooperatif Başkanı Ethem Ateş’ten yanıt geldi. Ateş, güzergaha ilişkin şikayetler konusunda, "Güzergahları biz değil Ulaşım Koordinasyon Merkezi belirliyor" diye açıklama yapmış. Servis güzergahlarından yakınanlara UKOME’yi adres göstermiş.

Ateş, 42 adet çift kapılı klimalı araçlarla hizmet verdiklerini, Ocak-Aralık periyotunda 44 bin 693 servis çıkışı yaptıklarını ve bir milyon 787 bin 960 yolcuyu ücretsiz taşıdıklarını bildirmiş. Ateş’in, özellikle güzergah şikayetlerini yanıtladığı ve Tüketici Hakları Derneği Turhan Çakar’ın eleştirilerine de yanıt verdiği açıklaması bakın şöyle:

"Hürriyet Gazetesi’nin 24 Aralık 2008 tarihli Ankara Eki’nin birinci sayfasında ’Bizim AŞTİ’de sorunlar bir türlü bitmiyor’ başlığı ile vermiş bulunduğunuz yazıyı üzüntüyle okudum. Şahsım halen AŞTİ içerisinde faaliyet gösteren ve AŞTİ servis hizmetini yürütmekte olan AŞTİ esnafının kurmuş olduğu S.S Ankara Otogar İşletmecileri Otobüs İşletmeciliği ve Servis Hizmetleri Taşıma ve İşletme Kooperatifinin Başkanlığını yönetim kurulu üyelerimle birlikte yürütmekteyim.

42 servisimiz var, ücret almıyoruz

Bilinmelidir ki, verilen hizmet halen 42 adet çift kapılı, klimalı araçlarla yürütülmekle olup, şu anda AŞTİ’den Kızılay-Sıhhiye-Ulus-Etlik-İncirli-Keçiören-Yenimahalle-Demetevler-Batıkent istiametlerine güzergahımız olup, hiçbir yolcumuzdan kesinlikle hiçbir şekilde ücret alınmamaktadır. Bu yönüyle yazıya konu edilen Tüketci Hakları Derneği Turhan Çakar’ın ’Bildiğim kadarıyla Kızılay ve Ulus’tan servis var. Onlar da 1 YTL gibi gibi belli bir ücret kaşlığında’ sözleri asla gerçeği yanıtmamaktadır.

44 bin 493 servis yaptık

Kayıtlarımıza göre 2008 yılı Ocak-Aralık periyodunda toplam 44.693 sevis çıkışı yapılmış olup, 1.787.960 yolcu ücretsiz taşınmıştır. Eğer bu yolculardan bir kişiden bile ücret alınmışsa, bunun ispatı gerekir. Bu yönüyle ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımın servis çalışanlarının büyük bir özveri ile yürütmüş oldukları hizmet ortada iken eksik bilgi nedeniyle zan altında bırakılmanın üzüntüsü ve elemini siz ve değerli okuycularınızla paylaşmak isterim.

Güzergahları UKOME belirliyor

Yine bilinmelidir ki, yukarıda bahsi geçen güzergahlar eskiden de olduğu gibi tarafımızdan değil, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından belirlenen güzergahlardır. UKOME ise Ankara Valiliği’ni temsilen İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, 4. Kolordu Komutanlığı, Karayolları Bölge Müdürlüğü, DDY 2. Bölge Müdürlüğü, ulaştırma Bölge Müdürlüğü, DHMİ İşletme Genel Müdürlüğü temsilcilerinin yanısıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcilerinden oluşan bir kurul olup Sayın Turhan Çakar tarafından dile getirilen UKOME’nin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğu bilgisi de ayrıca düzeltilmesi gereken yanlış bir bilgidir.

Son bir not. Sayın Ateş, AŞTİ servislerine dönük şikayetler hala geliyor. Sanırım size de geliyordur. Bu şikayetleri çözmeye dönük çalışmanız varsa, aynı şekilde yayınlamaya söz veriyorum.
Yazarın Tüm Yazıları