Baykal: Bir de bizi deneyin

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Bir de bizi deneyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2002 15:55

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 20 yıldır iktidara gelmediklerini belirterek, "Bütün partilere iktidar imkanı verdiniz. Şimdi bir de bizi deneyin. Sakın oyları dağıtmayalım, parçalamayalım. Vereceğiniz oyla Türkiye'nin aydınlık geleceğine sahip çıkın" dedi.

Haberin Devamı

Deniz Baykal, helikopterle geldiği Zonguldak'ta düzenlenen mitinge yoğun yağmur altında başladı. Baykal, konuşması sırasında ''Zonguldak Tayyip'e mezar olacak'' sloganının atılması üzerine, ''Şimdi bunları bırakın, Pazar günü sandıkta gösterin marifetinizi'' dedi.

Ekonominin yanlış yönetiminin yanı sıra yolsuzluklar nedeniyle bugüne geldiğini belirten Baykal, ''Ülkenin 120 milyar doları gitti göz göre göre. Bir tane bakan, milletvekilinden hesap sorulabildi mi? Sadece bürokratlar yargılandı. İşte şimdi günü geldi. 3 Kasım'da hesap soracaksınız'' diye konuştu.

BİZİM ALNIMIZ ONLARIN ADI AK

Milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılmasını istediklerini ve iktidara geldiklerinde yapacakları ilk işin bu olacağını kaydeden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

''Seçime girecek adayların 4'te biri sanık. Sanıklar parlamentosu kuracaklar. Böyle şey olur mu? Böyle gelmiş böyle gitsin istiyorlar. Bizim alnımız ak, dokunulmazlıkları kaldıracağımızı söylüyoruz. Bizim alnımız ak, onları adı ak.

Kendi arkasında 15 soruşturma dosyası bulunan bir genel başkanın, her birinin arkasında 3-5 dosya bulunan 20 küsur milletvekili adayını listelerinde bulunduran bir partinin sözleri inandırıcı olabilir mi? Bunu bile bile o partiye oy vermek, yarın yolsuzluk yapıldığında şikayet etme hakkından peşin peşin vazgeçmek demektir. Bunu bile bile oy verirseniz yolsuzluklara icazet, ruhsat vermiş olursunuz.''

20 YILDIR İKTİDARA GELMEDİK

Deniz Baykal, 3 Kasım seçimlerinin şimdiye kadarki seçimlerden farklı bir anlam taşıdığını vurguladı. Geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun herkesten oy istediğini ifade eden Baykal, şunları söyledi:

"Bir milli tercih yapmak mecburiyetindeyiz. Bu sorunları bizim dışımızda çözecek yok. Partinize sonra oy verirsiniz şimdi CHP'yi iktidara getirelim, ülkeyi krizden kurtaralım. Hepsine iktidar imkanı verdiniz. Şimdi bir de bizi deneyin. 20 yıldır işbaşına gelmedik.

Sakın oyları dağıtmayalım, parçalamayalım. Vereceğiniz oyla Türkiye'nin aydınlık geleceğine sahip çıkın. Vereceğiniz oyla Mustafa Kemal Atatürk'e, laik, demokratik cumhuriyete sahip çıkın."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!