YSK'dan seçmen listesi açıklaması

Güncelleme Tarihi:

YSKdan seçmen listesi açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2008 14:52

YSK'dan açıklama: Seçmen listeleriyle ilgili açıklama Salı günü yapılacak. Seçmen listeleri ise bugün saat 17.00 itibariyle kesinleşecek.

Haberin Devamı

Yüksek Seçim Kurulu'nun, Türkiye İstatistik  Kurumu (TÜİK) ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileriyle  yaptığı toplantı sona erdi.

Kurul, Pazartesi günü tekrar bir araya gelerek değerlendirmelerde  bulunacak. TÜİK Başkan Vekili Ömer Toprak ile Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel  Müdürü Mustafa Döner'in, yaklaşık 3 saat kaldıktan sonra ayrılmalarının ardından  YSK üyeleri toplantıya devam etti.

Toplantıda, terör örgütü üyelerinin seçmen kütüklerinde yer aldığı, aynı  adreste mükerrer seçmen yazıldığı, ölülerin seçmen kütüklerinde yer aldığı  iddiaları görüşüldü.

 Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan YSK İdari ve Mali  İşler Daire Başkanı Kadir Sağlam, toplantıda seçmen kütükleriyle ilgili  iddiaların ele alındığını ifade etti.

Sağlam, bugün askıya çıkan seçmen listelerine yapılan itirazların ilçe  seçim kurullarınca görüşülüp karara bağlanmasında son gün olduğunu ve saat 17.00  itibarıyla seçmen listelerinin kesinleşeceğini söyledi.

Kadir Sağlam, YSK üyelerinin Pazartesi akşam saatlerinde tekrar bir araya  geleceğini ve toplantılara ilişkin Salı günü açıklama yapılacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!