41 yıl önce ölen bebeği seçmen listesinde çıktı

Güncelleme Tarihi:

41 yıl önce ölen bebeği seçmen listesinde çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2008 17:57

DENİZLİ'nin İncilipınar Mahallesi’nde 41 yıl önce 6 günlük bebekten tetanzs hastalığından ölen kızın adı kimlik numarasıyla birlikte seçmen kütüğünde çıktı.

İncilipınar Mahalle Muhtarlığı'nın itirazına rağmen, kesinleşmiş listede de 1967 yılında ölen bebeğin adı yer aldı. 6 günlük kız bebek Nadire Dokcu'nun doğduğunda 35 yaşında olan emekli işçi İsmail Dokcu, acısının tazelendiğini söyledi.

76 yaşındaki Dokcu, “Kızım öleli 41 yıl oldu. Tetenoz rahatsızlığından ölmüştü. Kızım yeniden hayata döndürülmüş. Üstelik TC kimlik numarası bile var. Muhtar beni çağırdı, ‘Senin adreste Nadire Dokcu isminde seçmen var. 41 yaşında, bu senin neyin oluyor?’ diye sordu. Çok şaşırdım. Muhtara kızımın öldüğünü söyledim. O da askıya çıkan listeye itiraz süresi bitmeden, kızımın öldüğünü bildirdi. Ardından kesinleşen seçmen listesi geldi. Kızımın ismi yine var. 41 yıllık acımız tazelendi” dedi.

İsmail Dokcu'nun 1201 Sokak 9 No’lu konutta yalnız yaşadığını bildiğini, aynı ikametgahta başka bir ismi görünce, bu kişi hakkında araştırma yaptığını ve 41 yıl önce 6 günlük bebekken ölen Nadire Dokcu olduğunu fark edip durumu yetkililere bildirdiğini aktaran İncilipınar Mahalle Muhtarı Kadir Göksu ise, “Listeler askıya çıktı. Seçmen kütükleri 15 gün boyunca askıda kaldı.
Bu arada, ölenleri, taşınanları ve askere gidenleri listeden çıkardık. 41 yıl önce ölen bebeğin de ismini listeden çıkardık. Ancak, kesinleşmiş liste gelince ölen bebeğin ismini yine gördük. Acaba birisi, bizim listeden ismini sildiğimiz bebek için itirazda mı bulundu? Acaba, birileri 41 yıl önce ölen kız çocuğun kimliğiyle oy mu kullanacak? Tereddütlerimiz bunlar. Bu sırada, ilk asılan listede ismi olan 5-10 kişinin ismi de kesinleşmiş listede çıkmadı. Bazı vatandaşlarımızın da internette ismi çıkmıyor. Yani bunlar da sayılmamış. Muhtarlar sıkıntılı günler yaşıyor. Ölen bebekler seçmen görünüyor, asıl seçmenlerden bazılarının isimleri yok. İlginç bir seçim yaşayacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!