SGK'dan dolandırıcılık uyarısı

Güncelleme Tarihi:

SGKdan dolandırıcılık uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2008 10:52

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurumun adı kullanılarak yapılmak istenen dolandırıcılıklara karşı uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde, çeşitli illerde, kurumun adını ya da kurumu çağrıştıracak benzer adları kullanarak, emekli aylığı alanların evlerine gidip, ölüm yardımı ödemesi yapılabilmesi için para tahsil etmeye çalışan iyi giyimli ve yakalarında tanıtım kartı olan kişilerin olduğu yönünde ihbarlar geldiği ifade edildi.

İhbarların özellikle İstanbul'da yoğunlaştığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kurumumuz çalışanlarının dolaşarak emekli maaşları ile ilgili işlem yapma yetkisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımıza, işlemler hakkında gerekli bilgi, kurumumuz yetkili amirlerinin imzasını taşıyan resmi evrak ile irtibat adreslerine gönderilmekte, bu evrakta vatandaşlarımızın yapması gereken işlemler açıkça belirtilmektedir.
Ayrıca yine bazı art niyetli kişiler tarafından 'Sosyal Güvenlik Dergisi' ya da 'Sosyal Sigorta Gazetesi' gibi yayın isimleri ile iş yerlerine giderek, bu yayınların satılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Sosyal güvenlikte değişen yasaları öğrenmek için bu yayına abone olmak zorundasınız ve benzeri yaklaşımlarla sahte makbuz karşılığı söz konusu yayının satıldığı da gelen ihbarlardan anlaşılmaktadır. Bu tür yayınların kurumumuzla ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca konuyla ilgili daha önce kurumumuzca yasal girişimlerde bulunulmuş olup, işverenlerimizin söz konusu girişimlere asla itibar etmemelerini hatırlatır; kurumumuza ait aylık periyotta çıkarılan ve ücretsiz olarak abonelerimize dağıtılan 'Sosyal Güvenlik Kurumu Aylık Haber Bülteni' adlı yayınımız dışında bir dergi ya da gazetemizin bulunmadığını kamuoyuna bildiririz.”

Kurumun, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiçbir çalışanı ile tahsilat yapmadığı vurgulanan açıklamada, kurumun uygulamaları ile ilgili bilgilere “www.sgk.gov.tr” internet adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere kesinlikle itibar etmemeleri, talep edenler hakkında 'Alo 155' ihbar hattına veya en yakın emniyet birimine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!