Bir evde 79 seçmen

Güncelleme Tarihi:

Bir evde 79 seçmen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2008 16:34

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, 29 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerinde oy kullanacak seçmen listelerinde, Adana'da bir evde 79 seçmenin gösterildiğini iddia etti.

Ahmet Erdoğan, yeni merkez ilçelerden Çukurova'nın Huzurevleri Mahallesindeki bir apartmanın dairesinde 2'si Almanya Stuttgart doğumlu olmak üzere çoğunluğu Adana'nın ilçeleri ve civar illerinden olmak üzere 70 kişinin seçmen olarak yazıldığını öne sürdü. Erdoğan, “Bir evi adres göstererek 79 seçmen yazılması, skandalın daniskasıdır” dedi. Erdoğan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Bu tür hadiseler kafaları karıştırmakta, halkımız da haklı olarak kuşkuyla karşılamaktadır. İsteriz ki hatalar, şaibeye dönüşmesin. Ancak her gün değişik yerlerden çıkan skandal seçmen listesi iyimserlikten uzaktır. Yalanla, aldatma ve istismarla kandırılan halkımızın gerçekleri görmeye başlamasından telaşa düşenler, halkımızın avans olarak verdiği gücü yitirenler, şimdi anayasal kurumları devreden çıkarıp emirlerindeki memurlarla sanal seçmen üretme peşindeler. Ancak bilinmeli ki AKP'nin seçmen balonu sandıklarda patlayacaktır. Savaşta bile haramdan kaçınan aziz milletimizin alın teri oylarını ranta çevirmek isteyenlerin ömürleri yetmeyecektir.”

Haberin Devamı

ADRES HAYALİ Mİ?

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, bir evde 79 seçmen iddiasını sorgularken, anılan adresin hayali olduğu şüphesi ortaya çıktı. Kendisine ulaşan resmi seçmen listesinde Huzurevleri Mahallesi'ndeki adreste gösterilen 79 seçmenin varlığını araştıran Ahmet Erdoğan, Huzurevleri Mahalle Muhtarlığı’na gidip 5 yıllık muhtar Mustafa Karaçor’dan listedeki seçmenlerin muhtarlık kayıtlarında olup olmadığını sordu.

Muhtar Mustafa Karaçor, AKP’li Seyhan Belediyesi’nin 3 yıl önce hediye ettiği bilgisayarda yer alan programa göre adrese dayalı sorgulama yapılamadığını, 79 seçmenin tek tek isim girerek aranması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine 79 seçmenin gösterildiği adrese Muhtar Karaçor ile birlikte giden Erdoğan, sokakta birinin inşaatı yeni tamamlanmış 3’ü inşaat halinde 4 apartmanla karşılaştı. İnşatı henüz bitmiş apartmanda posta kutularındaki isimlerle seçmen listesindeki isimleri karşılaştıran, zillerin üzerindeki isimlere bakan Erdoğan’ın çabaları sonuçsuz kaldı. Yeni yerleşim bölgesinde çevrede çalışan inşaat işçilerine de söz konusu adresi soran Erdoğan ve Karaçor, anılan adrese ulaşamadı.

Haberin Devamı

Erdoğan, bir evde 79 seçmen iddiasının arka planında adreslerin de hayali olabileceği şüphesini detaylı şekilde araştıracaklarını, bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Muhtar Karaçor ise 22 Temmuz 2007 seçimlerinde mahallesinde 13 bin seçmen olduğunu, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri için gönderilen seçmen listesinde ise bu sayının 22 bin 490’a çıktığını, mahallesindeki seçmen artışının 9 bin 490 olduğunu belirtti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!