Hangi meyve neye iyi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Hangi meyve neye iyi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 15:18

Daily Mirror gazetesi bugüne kadar sebze ve meyveler üzerinde yapılan araştırmaları derledi. İşte meyvelerin gizli gücü

Haberin Devamı

Daily Mirror gazetesi bugüne kadar sebze ve meyveler üzerinde yapılan araştırmaları derledi

Habere göre, öne çıkan sebze meyveler ve etkileri:

Avokado: Göz sağlığı için birebirdir. İçerdiği lutein sayesinde katarakt ve yaşlılık nedeniyle görmede gerileme problemlerini ortadan kaldırır.

Elma: Astıma karşı etkilidir. Her gün 1 elma yiyen çocukların nefes alışverişlerinin rahatladığı, yine her gün 1 elma tüketen hamile kadınların da astıma yakalanma riski düşük çocuklar dünyaya getirdiği belirlendi.

Kivi: Soğuk algınlığı ile savaşta etkilidir. Portakaldan daha fazla c vitamini içerir. Ve bir tanesi sadece 45 kaloridir.

Erik: Kabızlığı ve bağırsak problemlerini engeller. İçerdiği lifler sayesinde kolesterolü düşürerek bağırsak kanseri riskini azaltır.

Nar: Sağlıklı bir kalp için birebirdir. Antioksidanlar yönünden en yüksek seviyeye sahiptir. Yeşil çay, kırmızı şarap gibi antioksidan yönünden zengin gıdalardan 3 kat fazla antioksidan içerir.

Çilek: Kolesterolü düşürür. İçerdiği lifler sayesinde kötü kolesterolün azalmasını sağlar ayrıca C vitamini ve ellagic asit ile de kansere karşı savaşır.

Muz: Rahat bir uyku sağlar. İçerdiği doğal sakinleştirici Triptopan amino asiti sayesinde Rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur. Her gün bir tane yemek kalp hastalığı ve felç riskinizi azaltır.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!