15 dakika ambulans bekledi, öldü

Güncelleme Tarihi:

15 dakika ambulans bekledi, öldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 12:34

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde dün meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 25 yaşındaki Serpil Korkmaz, hastaneye kaldırılamadan kazadan 15 dakika sonra yaşamını yitirdi. Korkmaz'ın ambulansın gecikmesi ve ilk müdahale yapılamaması nedeniyle yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Muğla 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Karaosmanoğlu, kaza sırasında, mevcut tek ambulansla kalp krizi geçiren bir hastaya müdahale edildiğini, özel hastanelerden ambulans istendiğini ancak şoför ve doktor bulunmaması nedeniyle ambulans göndermediklerini söyledi. Ambulansın, ihbardan yarım saat sonra olay yerine ulaştığını öğrenen Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak da konunun incelenmesini istedi.

Fethiye’nin Çatalarık Mahallesi’nde Üzümlü Kavşağı'nda dün saat 17.50 sıralarında Muğla yönünden Karaçulha yönüne giden ehliyetsiz sürücü 30 yaşındaki Nedim Gencer yönetimindeki 48 D 3109 plakalı otomobil, karşıdan karşıya geçmeye çalışan 25 yaşındaki Serpil Korkmaz’a çarptı. Ağır yaralanan Korkmaz'ın yardımına koşan çevredekiler, kaza yerine 10 kilometre uzaklıkta bulunan 112 Acil Komuta Merkezi'ni arayarak ambulans istedi. Ancak ambulans henüz gelmeden, kazadan 15 dakika sonra Serpil Korkmaz yaşamını yitirdi. Ambulans ise ihbardan yarım saat sonra olay yerine geldi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan ehliyetsiz sürücü Nedim Gencer tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kaza ile ilgili soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı yürütüyor.

AMBULANS NEDEN GECİKTİ

Olay yerinde toplananlar ambulansın geç gelmesine tepki gösterdi. Serpil Kormaz'ın annesi Birsen Göç, ambulans geç geldiği için kızını kaybettiğini ileri sürerek, soruşturma açılmasını istedi.


İl Sağlık Müdürlüğü, kaza anında 112 acil ambulansın kalp krizi geçiren bir hastaya müdahalede bulunduğunu, 2 özel hastane, 1 özel poliklinik ve Devlet Hastanesi’ne ait ambulansların 112 Acil Komuta Merkezi tarafından arandığını ancak ambulansların şoför ve doktorlarının olmaması yüzünden çıkış yapamayacaklarının bildirildiğini söyledi.


TUTANAKLA BELİRLENDİ

Muğla 112 Acil Komuta Merkezi, ambulansların hareket etmemesini tutanakla belirlerken, hangi hastanelerden ambulans istendiğini saatiyle rapor etti. Muğla 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Mehmet Ali Karaosmanoğlu, “Fethiye Çatalarık kavşağında saat 17.52’de trafik kazası meydana geldiği ihbarı alınıp, Fethiye 112 ambulansı aranmış, ambulans bir başka vakada olduğu için özel ambulanslar harekete geçirilmek istenmiş ancak 2 özel hastane ile bir özel polikliniğin ambulansın şoför ve doktorları olmadığı için çıkış yapamayacakları öğrenilmiştir. Bu durum bir tutanakla tespit edilip, konu İl Sağlık Müdürlüğü’ne intikal ettirilmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaz döneminde bir kaç dakikada destek alınan özel hastanelerden kış sezonunda yararlanamadıklarını kaydeden Dr. Karaosmanoğlu, “Kış döneminde ortada kalmamız gerçekten acı bir şey. Özellikle özel ambulans servislerinin ciddi hatası olduğunu düşünüyorum. Fethiye’ye ikinci bir 112 acil ambulans ekibi düşünüyoruz. Fethiye, Bodrum, Marmaris için Sağlık Bakanlığı'ndan 20 kadro talep ettik” dedi.


Çatalarık Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasına ambulansın geç gelmesi iddialarına Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak el koydu. Vali Altıparmak, acılı aileye başsağlığı dilerken, “Konu hassasiyetle incelenmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!