Belediyeden açık çek

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden açık çek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2008 21:18

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaklaşan yerel seçimler öncesi alışveriş kuponu dağıttığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

SEÇİM ÖNCESİ BELEDİYEDEN ÇEK DAĞITIMI

Star TV'nin haberinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahiplerine alışveriş kuponu olarak 25'er YTL'lik yardım yaptığı belgelendi.

Şimdiye kadar yalanlanan ve Kadir Topbaş tarafından sadece Ramazan ayında yapıldığı ifade edilen yardımların seçim öncesi tekrar gündeme gelmesi tartışma yarattı.

Yardımların 25'er YTL'lik kuponlar şeklinde yapıldığı belirlenirken yardımların hangi kriterlere göre yapıldığı ise tartışmalara yol açtı.

Yoksulluk belgesiyle gelen vatandaşlara yapıldığı ifade edilen yardımların dağıtımında sorunlar yaşandığı iddia edildi.

Bazı vatandaşlar yardım için gerekli yoksulluk belgesine sahip oldukları halde hediye çeklerini alamadıklarını belirtti.

Star Haber'e konuşan vatandaşlar ihtiyaçları olduğu halde kendilerine yardım yapılmamasından şikayet ederken Alevi bir vatandaş ise ihtiyaçları olmasına rağmen Alevi oldukları için kendilerine yardım yapılmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Belgelere göre İstanbul büyükşehir Belediyesi 1 milyon 92 bin aileye yardım yaptı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

"Uygulama yeni değil, 5 yıldır devam ediyor. Geçen yıl 600 bin adet 25 YTL'lik hediye çeki dağıtıldı. 2008 yılı içinde ise 38.186 aileye 629.226 kupon verildi. Son iki ay içinde ise hediye çeki kampanyasına hız verildi. Ekim Kasım ayında yapılan yardım 2008'in ilk 9 ayında yapılan yardımı geçti.

1 Ekim tarihinden bu güne 111.758 aileye 692 bin 528 kupon verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!