Çin'de dünya üçüncüsü oldu

Güncelleme Tarihi:

Çinde dünya üçüncüsü oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2008 00:00

"20. Miss Model Of The World" yarışmasında Serap Tunç, dünya üçüncüsü oldu.

Haberin Devamı

"20. Miss Model of the World" yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Serap Tunç, 60 güzel arasından sıyrılıp dünya üçüncüsü oldu.
Çin Halk Cumhuriyeti'nde düzenlenen "Miss Model of the World"de (Dünya Mankenler Kraliçesi Yarışması) 24 yaşındaki İzmirli manken Serap Tunç üçüncü seçildi. Toplam 60 güzelin katıldığı, birinciliği Ukraynalı model Mariia Lakimuk, ikinciliği Çinli model Wang Hogmin'in kazandığı yarışmada üçüncülük tacını alan Tunç, ”Çin’de kendimizi devlet başkanları gibi hissettik" dedi.
60 Modelin katıldığı "20. Miss Model Of The World" yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Serap Tunç, dünya üçüncüsü oldu. Tunç, aynı zamanda ünlü modacı Zuhal Yorgancıoğlu’nun tasarladığı elbise ile 'en iyi milli kostüm' ödülünü de kazandı.

Çinde dünya üçüncüsü oldu
Bu yıl beşinci defa Çin Halk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen "Miss Model of the World"de (Dünya Mankenler Kraliçesi Yarışması) 24 yaşındak İzmirli manken Serap Tunç üçüncü seçildi. Her biri kendi ülkesinden seçilerek gelen 60 mankenin katıldığı yarışma, Shenzen'de 10 bin kişilik gösteri merkezinde yapıldı. Yarışmada birinciliği Ukraynalı model Mariia Lakimuk, ikinciliği Çinli model Wang Hogmin, dördüncülüğü Yunan model Pavlina Kostagiou ve beşinciliği de Kazakistan’lı Aelita Azhybekova kazandı. Yarışma öncesinde Çin’de büyük bir gösteri ve çoşkuyla karşılaşan mankenler, katıldıkları gösteri ve gittikleri şehirlerde özel protokol ile karşılandılar.
İlgiye şaşırdılar
Yarışma maratonuna Hong Kong havalimanına inerek başlayan mankenler, Shenzhen ve Hangzhou başta olmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nin farklı şehirlerini de gezerek çeşitli aktivitelere katıldılar. Finalistler, gittikleri her yerde onlarca, gazeteci, televizyoncu, özel gösteri grupları ve bando ile karşılandı. En küçük bir aktivitede bile kırmızı halılar ve bando ile karşılanan 60 manken kendilerine gösterilen bu yoğun ilgi karşısında çocuk şaşırdıklarını itiraf ederek ”Doğrusu böyle bir karşılama ve ilgi beklemiyorduk. Çin’de kendimizi devlet başkanları gibi hissettik. Bizlere mükemmel ağırladılar. Doğrusunu söylemek gerekirse Çinliler inanılmaz yarışma organizasyonu yapıyorlar” dediler.
/images/100/0x0/55eaaab3f018fbb8f88efe07
Sunucu Savaş Karakaş'tı
Çin televizyonunda yayınlanan yarışmada 60 model içinde üçüncülüğü kazanan 24 yaşındaki güzelimiz Serap Tunç yabancı ülke delegelerinin çoğunun oyunu alarak dünyanın en iyi üçüncü mankeni seçildi. Yarışmayı Çinli meslektaşlarıyla birlikte sunan sunucu Savaş Karakaş ise, Türkiye’nin adının Çin’de çok iyi duyurulduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Türkiye güzeli Serap Tunç ve ikinci güzel Çinli Wang Hongmin
Çinli güzel Wang Hogmin, yarışmada ikinci oldu
Venezuella, Gana, Bolivya ve Litvanya güzelleri bir arada

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!