Sigara yasağına uymayanlara ceza kesildi

Güncelleme Tarihi:

Sigara yasağına uymayanlara ceza kesildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2008 17:05

Eskişehir'de Büyükşehir, merkez Tepebaşı ve Odunpazarı ilçe belediyelerinin zabıta ekipleri, sigara yasağına uymayan 71 kişi ve iş yerine, toplam 9 bin 108 YTL ceza kesti.

Haberin Devamı

 

 

Zabıta ekipleri, tütün ve tütünürünlerinin kullanım alanını sınırlayan “Tütün Ürünlerinin ZararlarınınÖnlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun” uyarınca iş yerlerinde ve kapalımekanlarda kontrollerde bulundu.

       

“ 9 BİN 108 YTL CEZA KESİLDİ”

       

Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, 29 kişiye “kapalı mekanda sigaraiçme yasağını ihlal ettiği” gerekçesiyle 72'şer YTL, 12 kişiye de “yere izmaritatması” nedeniyle 23'er YTL ceza kesti.

 

Tepebaşı Belediyesi zabıta ekipleri de yasakla birlikte görev alanlarıiçinde 2 bin kişiyi uyardı, konuyla ilgili broşür ve el ilanları dağıttı.Ekipler, 21 kişi ve iş yerine “sigara içme yasağına uymadığı” gerekçesiyletoplam 6 bin 186 YTL ceza uyguladı.

 

Haberin Devamı

Odunpazarı Belediyesi zabıta ekipleri, yasak kapsamındaki alanlardasigara içtikleri tespit edilen 9 kişiye 558 YTL ceza kesti. Kent genelindekiuygulamalarla toplam 71 kişi ve iş yerine 9 bin 108 YTL ceza verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!